Musorujsag
Élő Eredmények

Jobban van Mick Schumacher, büszkén beszélt kitüntetett apjáról

Jobban van Mick Schumacher, büszkén beszélt kitüntetett apjáról

FIA, Bild
Rosszulléte miatt ugyan kihagyta a szerdai ünnepséget, Mick Schumacher így is büszkén beszélt a rangos tartományi kitüntetést kapó édesapjáról.

Szerdán Kölnben Michael Schumacher felesége és lánya vette át Észak-Rajna-Vesztfália legrangosabb tartományi kitüntetését, amit a sportágban és a német sportéletben betöltött meghatározó szerepéért ítéltek oda a hétszeres F1-es világbajnoknak. Eredetileg úgy volt, hogy Mick Schumacher is ott lesz az apja múzeumának is otthont adó Motorworldben, ám német források megírták, hogy aznap délelőtt emésztési és gyomorproblémái voltak, ezért inkább otthon maradt.

Schumacher Franciaországba időben megérkezett, és elmondása szerint nem kell attól tartani, hogy veszélyben lehet a szereplése a Le Castellet-i versenyen.

„Nem akartam betegen ott ülni, de szerencsére ma már jobban vagyok”

– nyilatkozta a német a csütörtöki sajtónapon.

A kérdésre, érzi-e magát annyira jó fizikai állapotban, hogy a jó 30 fokos hőséggel is boldoguljon, elmondta: „Szerintem boldogulni fogok.”

Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

Apja kitüntetéséről is beszélt.

„Fantasztikus volt látni. Ez a legnagyobb kitüntetés, amit Észak-Rajta-Vesztfáliában kapni lehet. Nagyon büszke vagyok édesapámra! Szép, hogy édesanyám és a nővérem ott lehetett.”

Schumacher pontszerzőként hagyta el az előző két verseny helyszínét, és érezhetően beindult az év első felében még eléggé akadozó szekere. A Haas fejlesztések nélkül bizonyult ilyen versenyképesnek, amire Schumacher szerint egyszerű magyarázat van. „Javítottunk a beállításainkon minden egyes hétvégén, és egyre közelebb kerülünk az Alpine-hoz. Ez a mi célunk. Egyszerűen kiegyensúlyozottak akarunk lenni. És most már egyre jobb beállításokkal indulunk. Szeretném, ha itt is ilyen jól menne.”

Sikerének jó barátja, a múlt hétvégén Schumacherék ranch-én vendégeskedő Sebastian Vettel is örül. „Eléggé balszerencsésen alakult az évkezdése, és elég pár futam, már jönnek is a kritikák. De nem gondolnám, hogy jogosak voltak. Tudom, milyen sokat és milyen keményen dolgozik” – mondta a négyszeres bajnok, aki úgy látja, Schumacher jó úton jár, az eredményeit pedig megérdemli. „Remélem, hogy az autója továbbra is versenyképes lesz, hogy megmutathassa vele, mire képes.”

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

További tartalmak