Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Marosi és Földházi nyerte az öttusa ob-t

MTI
Földházi Zsófia és Marosi Ádám győzelmével zárult vasárnap az öttusázók Budapesten rendezett nyílt országos bajnoksága.

A nőknél a címvédő Gyenesei Leila és a fiatal Földházi Zsófia fej fej mellett haladt: a vívást Gyenesei nyerte Földházi előtt, úszásban helyet cseréltek, majd a záró, kombinált szám előtt

Földházi nyolc ponttal előzte meg a tavalyi győztest. A lövészet-futás kombinációban aztán Földházi több mint 200 pontra növelte előnyét, ami nem is csoda, ugyanis Gyeneseinek a múlt heti Világkupa-döntőn gondjai akadtak a pisztolyával és most kölcsönfegyverrel lőtt.

Földházi Zsófia. MTI Fotó: Földi Imre Földházi Zsófia. MTI Fotó: Földi Imre

A férfiaknál az olimpiai bronzérmes Marosi három szám után az élen várta a kombinált számot, amelynek mezőnyét két részre osztották. A tervek szerint az összetettben élen állók kezdték volna később a lövészettel kombinált futást, ám mivel a hivatásos katona Marosi behívót kapott az árvízi védekezéshez, megcserélték a sorrendet. A Honvéd sportolója aztán a hajrában sem hibázott, s így 2008, 2009, 2010 és 2011 után ötödször is a bajnoki dobogó tetejére állhatott.

A felnőtt korosztályban első idényét töltő, 20. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Földházi Zsófia a következőket nyilatkozta az MTI-nek:

„Jól indult az első idényem a felnőtt mezőnyben, hiszen a hazai fedettpályás versenyen és a Világkupákon is jól szerepeltem, ám ami mindennél fontosabb, eddig a sérülések is elkerültek. Tatai edzőtáborozás után, eléggé fáradtan vágtam neki a versenynek, de nagyon jól sikerültek a számok. A teljesítményemmel maximálisan elégedett vagyok, bevallom, aranyérem nélkül is az lennék, de a győzelem koronát tett a szereplésemre.”

Marosi Ádám MTI Fotó: Kollányi PéterMarosi Ádám MTI Fotó: Kollányi Péter

Marosi Ádám kissé fáradtan nyilatkozott. „Kemény másfél hét van mögöttem: Világkupa-döntő, tatai edzőtáborozás, így nem tagadom, hogy megviselt a bajnokság. Nem volt könnyű ez a győzelem. Az úszás jó alapot adott, ebben a medencében a legjobb időmet úsztam, a vívásban volt egy kis gödör, majd elég feladatos lovon kellett lovagolnom. Ezután sem pihenhetek, megyek a gátra, úgy hallottam, hogy a margitszigeti védekezéshez osztottak be. A Margitszigetet nagyon szeretem, ott szoktam edzeni, így különleges élmény lesz a megvédésében részt venni.”

Eredmények:
férfiak:
egyéni:

1. Marosi Ádám (Bp. Honvéd) 5896 pont
2. Demeter Bence (Volán Fehérvár) 5852
3. Tibolya Péter (UTE) 5760
csapat:
1. Volán Fehérvár A (Demeter Bence, Demeter Gergely, Harangozó Bence) 17 116
2. KSI A (Kasza Róbert, Horváth Norbert, Dorozsmai Viktor) 16 748
3. Volán Fehérvár B (Hernandez Ismael, Málits István, Fröhlich Tamás) 15 652
nők:
egyéni
:
1. Földházi Zsófia (KSI) 5464
2. Gyenesei Leila (Építők AC Kaposvár) 5220
3. Cseh Krisztina (Bp. Honvéd) 5044
csapat:
1. Bp. Honvéd (Cseh, Szávai Lilián, Berényi Lilián) 13 016
2. KSI A (Földházi Zsófia, Földházi Anita, Tarba Dorottya) 12 680
3. Alba Öttusa SE A (Alekszejev Tamara, Ormándi Rebeka, Hungler Anna) 12 228

További tartalmak