Musorujsag
Élő Eredmények

Häkkinen: Tégy meg nekem valamit, Michael

Häkkinen: Tégy meg nekem valamit, Michael

Bild
Mika Häkkinen, az egykori rivális levelet írt a kórházban fekvő Michael Schumachernek.

Mika Häkkinen és Michael Schumacher csatáiról szóltak a ’90-es évek végi és az ezredforduló Forma-1-es szezonjai. A finn megnyerte az első két csatát (98-99), ám Schumacher 2000-ben sikeresen elhódította a címet, s onnantól fogva nem termett babér Häkkinennek.

Michael Schumacher és Mika Häkkinen – MTI/EPA/AFP/Patrick Hertzog

Kettejük csatája mindig is a kölcsönös tiszteletről szólt. Emlékezetes az 1998-as szuzukai McLaren világbajnoki ünneplés, melyre legyőzöttként Schumacher is bejelentkezett.

Häkkinen aztán két nyeretlen szezon után búcsút intett a Forma-1-nek, de nyilatkozataiban továbbra is csak a legnagyobb tisztelettel beszélt egykori riválisáról.

Így történt ez most is. Häkkinen levelet írt a kórházban fekvő Schumachernek, melyet a német Bild közzétett.

„Kedves Michael!

Te egy olyan ember vagy, aki hozzá van szokva, és vállalja a kivívásokat. A baleseted csak egy újabb kihívás számodra. Ismét keményen kell küzdened, csakúgy, mint ahogy együtt tettük a versenypályán.

Ahogyan te is tudod, nekem is volt egy komoly sérülésem. (1995-ben Adelaide-ben, ahol gégemetszést is végrehajtottak Häkkinenen – a szerk.) A családom és a profi orvosaim támogatásával sikerült túlélnem. Biztos vagyok benne, hogy te is megkapod ugyanezt a segítséget.

Tégy meg nekem valamit: most ne küzdj az idő ellen. Nem kell, hogy a tiéd legyen a legjobb idő ebben a versenyben. Annyi időd van, amennyire szükséged van.„

További tartalmak