Musorujsag
Élő Eredmények

Államtitkárság: a MOB pontosan elszámolt az olimpiai jutalmakkal

MTI
A sportért és ifjúságért felelős államtitkárság szerint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pontosan elszámolt a 2012-es londoni ötkarikás játékok után kapott, jutalmazásra szánt támogatással.

Az államtitkárság csütörtöki közleményében azt írta, a kormány a 2,18 milliárd forintnyi kifizetett támogatással az olimpián kimagasló eredményeket elért sportolók, edzőik és a felkészítésükben közreműködő szakemberek teljesítményét kívánta elismerni, és a sajtóban napvilágot látott információkkal szemben a MOB a kifizetett támogatásokkal pontosan elszámolt.

Az államtitkárság hangsúlyozta, hogy a jutalmak belső elosztása a MOB – mint a sportban működő autonóm köztestület – saját döntése és szakmai felelőssége, ezzel együtt a sportért és ifjúságért felelős államtitkár tájékozódik a jogszabályi keretek között megengedett jutalmak mértékének belső elosztásával kapcsolatban.

Az atlatszo.hu portál hétfőn – megfogalmazása szerint több mint egyéves procedúrát, pert követően – hozta nyilvánosságra az Emberi Erőforrások Minisztériumától megkapott listát, amelyen látható, hogy a sportolók, edzők, különböző tisztviselők közül ki mekkora pénzjutalomban részesült a 2012-es olimpia és paralimpia után. A honlap – amelynek alapján több internetes oldal is beszámolt a listáról – azt írta, hogy a 2,18 milliárdból 228 millió forint sorsáról nincs információja.

Az államtitkárság csütörtöki közleménye emlékeztetett arra, hogy Magyarország a londoni játékokon 21 sportágban 157 sportolóval képviseltette magát, a küldöttség összesen 18 érmet szerzett, és ezzel a kilencedik lett az éremtáblázaton.

További tartalmak