Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Magyar éremeső a milánói világkupán

mti
Remekül szerepelt a magyar kajak-kenu válogatott a milánói világkupaverseny zárónapján: Szabó Gabriella és Vad Ninetta K-2 500 méteren aratott szombati győzelme után vasárnap két arany-, egy ezüst- és öt bronzérmet nyert a küldöttség.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az első hely Dombvári Bence (K-1 500 m) és a frissen alakult Hufnágel Tibor, Boros Gergely duó (K-2 500 m) nevéhez fűződött, míg Tótka Sándor (K-1 200 m) másodikként zárt. Fél kilométeren még Mike Róbert (C-1) és az 1000 méteren világbajnok Vasbányai Henrik, Mike kettős (C-2) állhatott a dobogóra, a legrövidebb távon pedig Lantos Ádám (C-1) és a Szabó, Vad kajakpáros lett harmadik. A kajakos Nagy Flóra 5000 méteren szerzett bronzérmet.

Dombvári Bence – MTI Fotó: Kovács Tamás

A magyar csapat így összességében három arany-, egy ezüst- és öt bronzéremmel zárta a milánói versenyt. „Döcögősen indult ez a világkupa, a zárás azonban minden várakozásunkat felülmúlta” – mondta Storcz Botond vezetőedző.

A vk-sorozat következő állomására május 16-18-án kerül sor a csehországi Racicében, majd május 23-25-én Szeged lesz a házigazda.

További tartalmak