×

Ligakupa: a Diósgyőr első diadala

A Diósgyőr labdarúgócsapata története során először hódította el a Ligakupát, mivel kedden a Miskolcon rendezett döntőben 2-1-re legyőzte a Videotont.

A diósgyőriek sikerükkel 15 millió forintos pénzjutalomban részesültek, míg a negyedik végső sikerükre hajtó, de végül vesztes székesfehérváriak hatmillióval gazdagodtak.

A piros-fehérek 1980 óta első trófeájukat nyerték.

Nikolics Nemanja, a Videoton (b) és Kádár Tamás, a Diósgyőr játékosa a labdarúgó Ligakupa döntőjében. MTI Fotó: Illyés Tibor


Ligakupa, döntő:
Diósgyőri VTK-Videoton FC 2-1 (2-0)
Miskolc, 6000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Kostic (8.), Futács (12.), illetve Juhász (69.)
sárga lap: Husic (83.), Rados (86.), illetve Nikolics (24.), Gomes (63.), Zé Luís (89.), Juhász (91.)
Diósgyőri VTK:
Rados Vadász, William Alves, Debreceni, Husic Gosztonyi (Batioja, 79.), Kádár (Grumic, a szünetben), Elek Á., Kostic Futács, Bacsa (Barczi, 93.)
Videoton FC:
Calatayud Vinícius, Caneira (Nildo Petrolina, a szünetben), Juhász, Stopira Oliveira, Sándor Gy., Gomes, Álvarez (Haraszti, 71.) Zé Luís, Nikolics

Óvatosan kezdtek a csapatok, ennek ellenére a Diósgyőr Futács Márkó sarkazása után Zoran Kostic góljával vezetéshez jutott, sőt rögtön meg is duplázta az előnyét, mert Futács is betalált.

A biztos vezetés birtokában kissé visszaállt a Diósgyőr, de gyors ellentámadásai veszélyesek voltak, ilyenből akár újabb gólt is szerezhetett volna.

A fordulást követően a Videoton mindent megtett az egyenlítésért, nagy lendülettel és elszántsággal küzdött, és több nagy helyzet után, bő húsz perccel a meccs vége előtt Juhász Roland szépített.

A hajrában mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de mindkét kapus állta a rohamokat, így nem született újabb gól.

A Ligakupa eddigi győztesei:
2008: Fehérvár FC
2009: Fehérvár FC
2010: Debreceni VSC
2011: Paksi FC
2012: Videoton FC
2013: Ferencváros
2014: Diósgyőri VTK
Összesen:
3: Videoton FC
1: Debreceni VSC, Paksi FC, Ferencváros, Diósgyőri VTK