Musorujsag
Élő Eredmények
×

Erősödik az OSC pólócsapata

MTI
A vízben és a parton is jelentősen erősödik az OSC-Újbuda, amely a 14 csapatos férfi vízilabda ob I-ben legutóbb a 13. helyen végzett.

A gárda játékosállománya gyakorlatilag teljesen kicserélődött, s a végül bajnoki bronzérmes Szegedet még idény közben elhagyó A-Híd Építő Zrt. – amint azt a csütörtöki sajtótájékoztatón ugyancsak bejelentették – főszponzorként segíti az együttest a minél eredményesebb szereplésben. A megállapodás – jelentette be Sal László, a zrt. vezérigazgatója – egy plusz egy évre, gyakorlatilag a 2016-os riói olimpiáig szól, addig biztosított a támogatás.

A gárda vezetőedzője az a Vincze Balázs, aki a szegedi kispadot cseréli fel a XI. kerületi csapatéra, amelybe három szegedi játékosát – így a világbajnok védőt, Decker Ádámot – is magával hozta. Az új együttes másik, nagyobbik fele a bajnok Egertől érkezik: nem kevesebb, mint hét pólós hagyta maga mögött a hevesi klubot, s teszi át működése színterét az A-Híd-OSC-Újbudához. Az egri különítmény tagja a vb-aranyérmes Bátori Bence és Gór-Nagy Miklós, továbbá a kanadai válogatott Kevin Graham. A Vasasból szerződött át a világbajnoki ezüstérmes montenegrói Drasko Brguljan, s harmadik légiósként az egykori szegedi, új-zélandiból időközben ausztrállá lett Joseph Kayes.

A csapat a mérkőzéseit a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában játssza.

Csütörtökön mutatták meg az újságíróknak az uszoda mellett épülő új, 33 méteres versenymedencét, amelynek megszületéséhez a kormányzat 120 millió forinttal járult hozzá.

“Az uszodabővítéssel nemcsak a kerület sportja erősödik, hanem a magyar vízilabda is” – jelentette ki Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Újbuda országgyűlési képviselője.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere köszönetet mondva a támogatásért kitért rá, hogy a póló három éve honosodott meg a kerületben, a Nyéki uszodában edzett, majd játszotta már a mérkőzéseit is az OSC, amely most megerősödve – megítélése szerint – már nemzetközi szereplésre is esélyes.

“Itthon, a magyar bajnokságban az 1-3. helyre várható a csapatunk” – jósolt a vízilabdás múltú kerületvezető.

Vincze Balázs – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

További tartalmak