Musorujsag
Élő Eredmények
×

Maldonado 2015-ben is a Lotus versenyzője lesz

Autosport
Pastor Maldonado jövőre is a Lotus Forma-1-es alakulatának versenyzője lesz, erősítette meg az istálló első embere, Gérard Lopez. Az egylet másik pilótájának, Romain Grosjeannak a jövője még mindig "teljesen nyitott" - a francia továbbra sem zárja ki a csapatváltás lehetőségét.
Pastor Maldonado (Fotó: Charniaux / XPB Images) Pastor Maldonado (Fotó: Charniaux / XPB Images)

A 2012-es Spanyol Nagydíj győztese idén csatlakozott az “arany-feketékhez”, miután három évig Sir Frank Williams csapatánál versenyzett. A szezon azonban a vártnál gyengébben kezdődött a venezuelai versenyző, és a brit csapat számára, Maldonado ugyanis az első kilenc viadalon egyetlenegy pontot sem szerzett és szinte folyamatosan technikai problémákkal küzdött. Az istálló társtulajdonosa, Gérard Lopez úgy érzi, versenyzője a döcögős kezdés ellenére is bízik a Lotusban, noha ő is tisztában van azzal, hogy az első félév meglehetősen kiábrándító volt.

“Nem akarok túl sokat elárulni, hiszen csak a szezon felénél tartunk, de már most ismertethetem a 2015-ös versenyzői felállásunk 50%-át: Pastor a következő szezonban is a mi csapatunkat fogja erősíteni” – idézi a luxemburgi üzletember szavait az Autosport.  “Az idei szezon nehézségei ellenére felismerte a csapatban rejlő technikai lehetőségeket, és mi is felismertük a benne rejlő versenyzői lehetőségeket. Közösen nagy dolgokat fogunk elérni” – teszi hozzá Lopez, kinek csapata a nemzetközi sajtóban megjelenő híresztelések szerint 2015-ben Mercedes-erőforrásokra válthat.

Noha a csapat másik versenyzőjének, Romain Grosjeannak továbbra is kérdéses a jövője – a francia több alkalommal is megemlítette már, hogy adott esetben egy másik alakulathoz igazolhat – Lopez róla is elismerően nyilatkozott. “Akárcsak Pastor, Romain is pozitív maradt az első félév során, és a koncentrációját is megőrizte. Tudják, hogy csak kemény munkával érhetnek el eredményeket, és mindent megtesznek azért, hogy kihasználják a lehetőségeiket. Romain tisztában van a csapat erősségével, hiszen az elmúlt két évben dobogós helyezéseket is szerzett” – fogalmaz a csapavezető.

A neves brit szaklap később Grosjeant is megszólaltatta, aki ismét egyértelművé tette, a jövőben egy olyan csapatnál akar versenyezni, ahol a futamgyőzelmekért és a bajnoki címért harcolhat. “Nem tudom” – felelte a francia, amikor arról kérdezték, hogy marad-e jelenlegi alakulatánál. “A tervem az, hogy versenyeket nyerjek, mégpedig egy olyan csapattal, ami megfelelő autót biztosít számomra. A jövőm továbbra is nyitott. Természetesen lehetnek itt is változások, melyek kihatással lesznek a teljesítményre, de ez önmagában nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy futamokat nyerjek” – folytatja.

Lopez egyébként nem szerette volna kommentálni a Mercedesszel kapcsolatos híreszteléseket, azt azonban elmondta, hogy csapatának komoly előrelépésre van szüksége, a jelenlegi legjobb erőforrás megszerzésére pedig talán a csapatváltáson gondolkodó Grosjeant is meggyőzheti. A Brit Nagydíj idején több brit lap is tényként közölte, hogy az enstone-iak megszakítják együttműködésüket jelenlegi motorszállítójukkal (Renault), hivatalos bejelentés azonban az elmúlt hetekben sem érkezett, noha már a francia cég vezetői is beszéltek az egyik partner esetleges távozásáról.

További tartalmak