Musorujsag
Élő Eredmények

Az olaszokkal játszik a bronzért a női válogatott

MTI
A spanyoloktól vereséget szenvedő magyar női válogatott az olasz csapattal küzdhet meg szombaton a harmadik helyért a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon, miután az itáliai gárda döntetlent követő büntetőpárbajban alulmaradt a hollandokkal szemben a csütörtöki második elődöntőben.

Az Európa-bajnoki címvédő olaszok a kontinensviadalon legutóbb 2010-ben dobogós – akkor bronzérmes – hollandokkal kiélezett küzdelmet vívtak a fináléba kerülésért.
A németalföldiek szereztek vezetést, majd 2-1-re is ők álltak jobban. A második negyed közepétől viszont már rendre az itáliaiaknál volt a minimális előny, a hollandok azonban mindig egyenlítettek.

A nagyszünet után 7-5-re elhúztak az olaszok, ám a záró játékrészre megint csak egyetlen gólnyi előnyük maradt. A befejező negyedben ledolgozta hátrányát a holland csapat (7-7), s bár 8-7-re ismét az olaszok vezettek, másodpercekkel a vége előtt ötméteresből 8-8-ra alakult az állás, így következhetett a büntetőpárbaj. Ebben aztán a hollandok bizonyultak jobbnak, ennél fogva ők játszhatnak a spanyolokkal az Eb-aranyért, az olaszok pedig a magyarokkal a bronzért.

Eredmény, nők, elődöntő:
Hollandia-Olaszország 12-11 (1-1, 4-4, 1-2, 2-1 – büntetőkkel 4-3)

elődöntő:
Spanyolország-Magyarország 9-8 (2-2, 3-3, 3-2, 1-1)

az 5. helyért:
Oroszország-Görögország 7-5 (3-3, 3-1, 0-1, 1-0)

További tartalmak