Merész András: Mindent megteszünk a bronzéremért

Merész András szövetségi kapitány a bronzmeccs eredményétől függetlenül büszke a magyar női vízilabda-válogatott teljesítményére. A szakvezető az elődöntőben a spanyoloktól elszenvedett 9-8-as vereség után az Origónak elmondta, hogy a lányok a margitszigeti Európa-bajnokságon igazi csapatot alkottak.

"Nagy esélyünk volt a döntőbe jutásra, de ezt most - nincs mit szépíteni - elpackáztuk. Bármi is lesz a bronzmeccs végeredménye, büszke vagyok a csapatomra, mert mindenki szívvel-lélekkel dolgozott, és a szó mentális értelmében abszolút csapategységet alkottak. Játékban nem mindig, de azt megtanuljuk legközelebbre. Ez azért fontos, mert a női vízilabda abszolút mértékben csapatsportág, itt nincs olyan, hogy - szemben a férfi pólóval - az egyéni villanások döntik el a találkozót" – nyilatkozta a kapitány. Hozzátette, hogy nem lesz könnyű összeszedni a csapatot a bronzmeccsre, ezzel együtt a csapat mindent megtesz, hogy szombaton az olaszok elleni meccsen megszerezze a harmadik helyet.

Keszthelyi Rita és a spanyol Maria Pena Carrasco - MTI Fotó: Kovács TamásA csapat centerét, Bujka Barbarát nagyon zavarja, hogy most sem jött össze döntő.

"Mindenki ment bátran, nyerni akart - nem éreztem olyat, hogy bárki ne merte volna elvállalni az utolsó lövést" - nyilatkozta az Origónak Bujka.  „El kellene gondolkodni, mi az oka annak, hogy évek óta mindig a spanyolok ellen bukunk el, először az olimpián, majd a vb-n, most pedig az Eb-n kaptunk ki tőlük az elődöntőben. Valamit változtatni kell."