Ötvenhat év után itthon nyerhetnek Eb-t a pólósok

Abban bíznak a magyar szurkolók, hogy megismétlődik a történelem és az 1958-as hazai rendezésű kontinensviadalhoz hasonlóan a férfi vízilabda-válogatott ismét megnyeri az Európa-bajnokság döntőjét a szerbek ellen. A két csapat vasárnap 20:30 órakor száll vízbe a Margitszigeten, ahol a 2001-es Eb-t nem sikerült megnyernie a magyar együttesnek, amely végül bronzérmes lett, az aranyat pedig az akkoriban még közös csapattal szereplő Szerbia és Montenegró vitte haza.

A magyar és a szerb válogatott a torna csoportmérkőzései során már megmérkőzött egymással, akkor Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese 8-6-os győzelmet aratott, de akik ismerik a sportágat, nagyon jól tudják, hogy ebből az eredményből túl sok következtetést nem szabad levonni. „Mindenképp nehézség, hogy túl közel van még az a tíz nappal ezelőtti meccs. Mert két ennyire jó csapatnál mindig talány, hogy ilyen rövid időn belül kétszer ugyanolyan eredmény születik-e. Persze nagyon bízom az ismétlődésben magam is, ahogy pár millióan. Jobbak vagyunk a védőmunka összhangjában, blokkolásban, az egymás iránti hitben, és mindkét kapusunk jobb formában van, mint a másik oldalon. Még akkor is, ha Mitrovics az elődöntő utolsó negyedében jól védett, és meccset befolyásoló erő volt” – idézte az Index Kemény Dénes korábbi szövetségi kapitányt, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökét.

Kemény Dénes és Benedek Tibor - fotó: MTI Kemény Dénes és Benedek Tibor - fotó: MTIDöntő lehet tehát, hogy Nagy Viktor vagy Decker Attila hogyan véd majd a mérkőzésen. Az Eb eddigi mérkőzései alapján mindketten kiváló formában vannak. „Nagyon nehéz kérdés, hogy kivel kezdenék, ehhez sokkal jobban velük kellene élnem. Az biztos, hogy szurkolóként azt mondom, Viktor mögött áll a rutin. De azt sem szabad elfelejteni, hogy 10 napja Decker fantasztikus teljesítményt nyújtott, és ezzel már felül is írtam az előző mondatomat. A döntés Tibor kezében van” – mondta az Indexnek a volt kapitány.