Filipovic: Nem emlékszem, hogy bárki így megverte volna a magyarokat

Erődemonstrációnak nevezte a margitszigeti győzelmet Filip Filipovic, a szerb válogatott egyik legjobbja, aki szerint csapata az "óriások játékában" hihetetlen módon győzte le Magyarországot a vízilabda Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében (12-7).

Filipovic szerint sok borúlátó vélemény hangzott el a kontinensbajnokság idején a szerb csapat kilátásait illetően, főleg a csoportmérkőzések után, de - amint azt mondta - ő soha sem kételkedett abban a "vitathatatlan minőségben", amit már évek óta képvisel a szerb válogatott - nyilatkozta a Szerb Vízilabda Szövetség honlapján.

"Láthattuk, hogy ma este nagy terhet viseltek a fiatal játékosok is és azok is, akik csak néhány percet játszottak" - mondta a balkezes pólós, aki szerint a szerb csapat tagjai győzni akartak és ezért "egyként lélegeztek".

Budapest, 2014. július 15. A szerb Filip Filipovic a budapesti vízilabda Európa-bajnokság Szerbia - Németország mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 15-én. A szerbek 12-7-re legyőzték a német csapatot. MTI Fotó: Kovács Tamás"A Margitszigeten a vízilabda óriásai játszottak, és Szerbia hihetetlen módon győzte le Magyarországot. Erődemonstráció volt ez. Nem emlékszem rá, hogy bárki is egy ilyen mérkőzésen így meg tudta volna verni a magyarokat" - emelte ki Filipovic, és kijelentette, ez nagyban Dejan Savic szövetségi kapitánynak köszönhető. A döntő után a kétkedők is láthatták, hogy amit tesz, az a legjobb a csapatnak - így Filipovic, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Savic minden alkalommal vállalta a felelősséget, ha rossz volt az eredmény. A csapat továbbra is egyként támogatja őt - tette hozzá.

A szerb sajtó rámutat arra, hogy Dusan Mandic óriási fájdalmakat élt át a döntő idején. A meccset fülgyulladással játszotta végig, de így is a legjobbak között említhető a neve.

Andrija Prlainovic szerint a 2009-es római világbajnokság mellett a mostani margitszigeti győzelem tartozik a legkedvesebb pillanatai közé a nemzeti válogatottal. "Egy nem mindennapi helyzetben ilyen meggyőzően legyőzni a magyarokat, ritka dolog. Volt egy olyan érzésem, hogy sikerülni fog. Ilyen játékot régen láthatott a közönség Magyarország ellen Budapesten. Egész életemben emlékezni fogok rá" - tette hozzá Prlainovic.