Musorujsag
Élő Eredmények
×

Max Verstappen akár már 2015-re F1-es szerződést kaphat?

Motorsport.com
Holland lapértesülések szerint a Red Bull által nemrég szerződtetett Max Verstappen akár már 2015-től a Toro Rosso versenyzőjévé válhat.
Max Verstappen (Fotó: Trienitz / XPB Images) Max Verstappen (Fotó: Trienitz / XPB Images)

A Red Bull a héten jelentette be, hogy felvette utánpótlásprogramjába a holland Max Verstappent. A korábbi F1-es versenyző, Jos Verstappen 17 esztendős fiát nagy tehetségnek tartják, korábban az osztrákok mellett a Mercedes is harcba szállt megszerzéséért. Noha Verstappen jelenleg még a Forma–3 mezőnyében versenyez, Hollandiában máris megindultak a találgatások F1-es jövőjéről. A Telegraaf című lap például arról számolt be, hogy a fiú akár már 2015-ben ülést kaphat a Toro Rossónál, mégpedig Jean-Éric Vergne helyét. A lap szerint erről további részleteket a Belga Nagydíj hétvégéjén árul el a csapat.

Amennyiben ezen találgatás igaznak bizonyulna, Verstappen minden idők legifjabb F1-es versenyzőjévé válhatna. Más kérdés, hogy a korábban egyebek mellett a Benettonnál, a Tyrrellnél, az Arrowsnál és a Minardinál is versenyző édesapja egyelőre nem menne ennyire messzire. „Tárgyalni fogunk a Red Bull-lal, és meglátjuk, milyen lehetőségeink vannak a programjukon belül” – fogalmazott a holland.

Max Verstappen egyébként a héten egy Forma–Renault 3.5-ös versenyképet tesztelt a Red Bull pályáján, a Red Bull Ringen. „Nagyszerű volt. A célom az volt, hogy a lehető legtöbbet körözzek, ráérezzek az autóra, megszokjam a nagy sebességet. És minden remekül ment” – kommentálta gyakorlását.

További tartalmak