×

Danyiil Kvjatról nevezték el az orosz pálya egyik lelátóját

Komoly megtiszteltetésben lehet része a Toro Rosso 20 éves pilótájának, Danyiil Kvjatnak, az Orosz Nagydíj szervezői ugyanis róla nevezték el az idén debütáló szocsi versenypálya egyik lelátóját. A korábbi GP3-as bajnok természetesen örömmel fogadta a rendezők döntését.

Danyiil Kvjat (Fotó: xpbimages.com) Danyiil Kvjat (Fotó: xpbimages.com)A kérdéses tribün a pálya belső részén található, az itt helyet foglaló szurkolók pedig a szervezők szerint tökéletesen beláthatják majd a kettes, a hármas a négyes és az ötös kanyart, valamint az azokat összekötő egyenes szakaszokat. A lelátó nevének megváltoztatását (eredetileg négyes tribün lett volna) a Moszkvai Nemzetközi Autókiállítás alkalmával jelentették be, a pálya standjánál.

"Meglepődtem, amikor kiderült, hogy egy lelátó viseli majd a nevem" - idézi a Forma-1 történetének legfiatalabb pontszerzőjét a GPUpdate.net. "Általában olyan versenyzők részesülnek ehhez hasonló megtiszteltetésben, akik már befejezték pályafutásukat, szóval valóban meglepett a dolog. Remélem a nézők élvezni fogják a kilátást a négyes tribünről, és jól érzik majd magukat!"

Szocsi idén októberben látja először vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét. Augusztus végén már a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is elvégezte az utolsó szükséges vizsgálatot; a testület versenyigazgatója, Charlie Whiting akkor elmondta, az ellenőrzés során mindent rendben talált, és hogy a pálya nagyszerű állapotban van, így tehát megkapta a szükséges engedélyeket.

A Belga Nagydíj után a Red Bull Racing négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel már ki is próbálhatta az első Orosz Nagydíjnak otthont adó létesítményt. A német egy Infiniti Q50-nel mehetett körbe a téli olimpia létesítményei között kialakított versenypályán, ami véleménye szerint leginkább a szingapúrihoz hasonlít - igaz lényegesen gyorsabb annál.