Musorujsag
Élő Eredmények

Bobák Róbert: Elcsukló hangok, remegő ajkak – mindenki a japán esemény hatása alatt

Boxutca
Bobák Róbert, az MTVA Forma-1-es riportere Szocsiból adott helyzetjelentést a Boxutcának.

Motor Racing - Formula One World Championship - Russian Grand Prix - Preparation Day - Sochi, Russia

„Ragyogó napsütés, csillogó-villogó olimpiai épületek. Kisebbfajta csodaország, ahol azonban a lakók elcsukló hangon társalognak. Könnyes szemek, szomorú arcok… a Toro Rosso versenyzője, Jean-Éric Vergne matricákat osztogat, melyen a „Veled vagyunk, Jules” felirat olvasható…

Másodéves Forma-1-es riporterként ez az eddigi legérzelemdúsabb nagydíjhétvége, amin részt veszek.

Sajnos nem örömmel teli, hiszen ahogy szinte minden versenyző említi: egy társunk hiányzik. És ez minden pillanatban érezhető a paddock területén. Különösen, ha egy marussiás szerelő megy el melletted. Szinte összerezzensz.

Sergio Pérez, Fernando Alonso, Pastor Maldonado és a többiek, mind-mind rendkívül szomorúan beszélnek a mikrofonunkba.

Talán az ifjú Danyiil Kvjat volt azonban mind közül a legérzelmesebb. Elcsukló hangon mondta, hogy Bianchival nemrég még arról beszéltek, milyen fiatalok és egészen jól alakulhat a jövőjük.

Az orosz ráadásul az élete hétvégéjét tölthetné éppen, hiszen a múlt versenyen kiderült, hogy jövőre az igazán versenyképes Red Bullhoz csatlakozhat. Jelenleg pedig a hazai pályán állhat ezzel a tudattal rajthoz. És ha mindez nem lenne elég, az egyik lelátót is róla nevezték el. De: „minden másodlagos” – mondta remegő szájjal.
A nap egyik meghatározó élménye volt az az interjú, amiről már délelőtt küldtem a Boxutcának egy képet és néhány sort. Vladimir Rys-t, a fotóst, aki a baleset helyszínén volt Japánban, Szujó Zoli és operatőr kollégám, akivel az interjút is forgattuk, már korábbról is ismeri. Az egyik legszimpatikusabb figurája a paddocknak. Olyan pénzeket kínáltak neki a képekért, amelyet el sem tudott volna képzelni, de nem adja, és nem fogja eladni őket. Az FIA rendelkezésére bocsájtja a nyomozás érdekében, de más nem láthatja őket.

Nagyon meghatott és nagyon megdöbbentett, amiket mondott. Terveink szerint a hétvégén valamelyik felvezető műsorban a kedves nézők láthatják majd a beszélgetést.

Hiába tehát a csillogás-villogás, a nagyszabású esemény, a teljesen új helyszín. Ezen a hétvégén mindenki Bianchira gondol. Minden esemény a kiírt program szerint lezajlik majd, de bizonyosan mindenki lelkében ott lesz Bianchi, aki bár szinte láthatatlan volt az élmezőny számára, most mégis rendkívüli módon hiányzik mindenkinek.

«Tous avec Jules»”

Bobák Róbert

További tartalmak