Musorujsag
Élő Eredmények

Nyilatkozott Bianchi édesapja

Nyilatkozott Bianchi édesapja

Nice-Matin
Miközben a Marussia bejelentette, versenyzője iránti tiszteletből nem ültet senkit Jules Bianchi helyére az Orosz Nagydíjon, a francia Nice-Matin című lap Japánban megszólaltatta Philippe Bianchit, Jules édesapját.
Jules Bianchi autója a szocsi garázsban (Fotó:  Batchelor / XPB Images) Jules Bianchi autója a szocsi garázsban (Fotó: Batchelor / XPB Images)

A férfi közvetlenül a vasárnapi baleset után repülte át a világot, s azóta is fia mellett vannak nejével – a hírek szerint ráadásul már a két testvér, Tom és Melanie is ott van Jokkaicsiben. Philippe Bianchi a Nice-Matin című nizzai lapnak elmondta, fia a lehető legjobb kezekben van. „(Gérard) Saillant professzor és az olasz specialista a Ferrari kérésére érkezett, hogy teljes mértékben együttműködjön a helyi idegsebészekkel. Jobb kezekben tehát nem is lehetne” – mondta, majd fia állapotáról is beszélt. „Nincs észrevehető változás, kritikus állapotban van. Jules harcol, ahogy mindig is tette. Mint a versenyeken. Erős.”

Bianchi versenyzőtársai mindeközben már Oroszországban köröznek, ám a szuzukai baleset a szocsi hétvégét is beárnyékolja. A paddockban meglehetősen komor volt a hangulat csütörtökön, a mezőny tagjai pedig valamennyien ráragasztottak egy 17-es rajtszámot és egy Bianchinak címzett üzenetet sisakjukra, autójukra. Az ötlet a Toro Rosso francia versenyzőjétől, Jean-Éric Vergne-től származik. „Szép gesztus Jules régi barátjától, Jean-Éric Vergne-től, hogy ilyen matricákat készített és minden autóra ráragasztották Szocsiban – az F1-esek mellett a GP2-esekre és a GP3-asokra is” – mondta idősebb Bianchi.

Majd amikor a balesetről kérdezték, elmondta: „Nem akarom látni a videót. Nehéz versenybalesetként beszélnem erről. Számomra ez inkább közlekedési baleset volt. Hogy mi történik most, arról majd a későbbiekben beszélek” – fogalmazott Philippe Bianchi.

További tartalmak