Musorujsag
Élő Eredmények

Eggyel kevesebb versenyző maradt a Caterham listáján?

Times, crash.net
Brit lapértesülések szerint biztosra vehető, hogy nem Jolyon Palmer lesz Kobajasi Kamui csapattársa az évad utolsó megmérettetésén, azt azonban továbbra sem zárhatjuk ki, hogy a japán egy angol márkatársat kap, hiszen Will Stevenst továbbra is az esélyesek között tartják számon.
Caterham (Fotó: Moy / XPB Images) Caterham (Fotó: Moy / XPB Images)

A múlt hét végén hivatalossá vált, hogy a komoly anyagi gondokkal küzdő kiscsapat részt vehet az Abu-dzabi Nagydíjon, az azonban továbbra is kérdéses, ki lesz Kobajasi Kamui csapattársa a szezon utolsó versenyén. Az elmúlt napokban sok versenyzőt szóba hoztak az egylettel, most azonban egy nevet kihúzhatunk a listáról, a GP2 tavalyi bajnoka ugyanis a Times információi szerint biztosan nem vesz részt a szezonzárón. A lap tudósítója, Kevin Eason legutóbbi cikkében úgy fogalmaz, a fiatal pilóta „nem tartja magát esélyesnek arra, hogy megszerezze a második versenyzői ülést”.

Noha – a jelenlegi hírek szerint – bemutatkozására még várni kell, Palmer továbbra is úgy érzi, felkészült a Forma-1-es debütálásra. „A fő célom mindig is az volt, hogy megnyerjem a GP2-es bajnokságot, és mindig is hittem abban, hogy ha ez sikerül, akkor bejuthatok a Forma-1-be” – idézi a brit pilóta szavait az Autosport. „Most, hogy sikerült elhódítanom a bajnoki címet, magabiztosan várom a folytatást. Nem mondom, hogy könnyű dolgom lesz, de ez a cím nagyon sokat segíthet. Most várnunk kell pár hetet, de én úgy érzem, hogy készen állok!”

Bár Palmer neve lekerült a listáról, azt továbbra sem zárhatjuk ki, hogy egy fiatal brit pilóta kap lehetőséget a sereghajtótól, Will Stevens ugyanis több Forma-1-es hírportál szerint is jó eséllyel pályázik arra, hogy a hétvégén megkezdje királykategóriás pályafutását. A 23 éves sportember jól ismeri a Caterham-istállót, hiszen az elmúlt években több alkalommal is tesztelhette az egylet versenyautóját.  Legutóbb a silverstone-i évközi teszten kapott lehetőséget, később azonban elhagyta a csapatot és csatlakozott a Marussiához.

Néhány lap tehát úgy tudja, Stevens lesz a befutó, hivatalos bejelentés azonban továbbra sem érkezett, sőt korábban a gárdát képviselő Finbarr O’Connell is úgy fogalmazott, hogy a Caterham több pilótával is felvette a kapcsolatot: pénteken azt mondta, négy versenyzőről van szó. A két brit mellett Rubens Barrichellót (a tapasztalt brazil állítólag részt vehetett volna az utolsó három futamon), a korábbi tesztpilótát Roberto Merhit sőt egyes források a libanoni Khalil Beshirt is összefüggésbe hozták a csapattal.

További tartalmak