Musorujsag
Élő Eredmények

Ecclestone segített a Caterhamnek a visszatérésben

Adam Cooper, BBC
Bernie Ecclestone a zsebébe nyúlt, s kifizette a Caterham-istálló személyzetének és szállítmányának utaztatását Abu-Dzabiba.
(Fotó:  Price / XPB Images) Kobajasi Kamui ( Fotó: Price / XPB Images)

Bármit is nyilatkozott a közelmúltban Bernie Ecclestone a kisebb csapatokról, a Caterham gyűjtőakciójáról, a brit üzletember segédkezett abban, hogy a leafieldi alakulat el tudjon utazni a szezon utolsó versenyének otthont adó Abu-Dzabiba. A BBC arról számolt be, hogy a FOM vezetője elengedte a csapatnak a felszerelés szállításáért fizetendő összeget, emellett pedig repülőgépet bérelt az istálló versenyszemélyzetének. „Menni akartak, ezért ingyen szállítottuk a felszerelésüket” – fogalmazott Ecclestone. „Legalább valamilyen módon segítettünk nekik, valamivel, amit amúgy nem kellett volna megtennünk. Még egy gépet is foglaltunk nekik, hogy elutazhassanak. Kicsit túlteljesítettünk, de megtettük.”

A bajnok tabella utolsó helyén tanyázó Caterham az ellene indított csődeljárás miatt két versenyt hagyott ki, ám az abu-dzabi fellépésre a hírek szerint mindenképpen szükségük van ahhoz, hogy ne zárják ki őket a bajnokságból. S a csapatot irányító csődbiztos, Finbarr O’Connell szerint mostani szereplésükkel vevőt is könnyebben találnak majd, aki biztosíthatja az alakulat 2015-ös indulását is.

Ami a hétvégi versenyt illeti, a Caterhamnek továbbra is csak egy versenyzője van: Kobajasi Kamui. Hogy ki lesz a japán csapattársa, arról a vezetőség még mindig nem döntött. Adam Cooper azonban arról számolt be, hogy miután úgy tűnik, a Marussia is ott lehet Abu-Dzabiban, a korábban jelöltként emlegetett Max Chilton vélhetően kiesik a körből.

„Hamarosan dönteni fogunk. Jelenleg csak várok, tehát nem jelenthetem be, mi fog történni” – nyilatkozta O’Connel Coopernek. „Hallottam olyan pletykákat, hogy (Chilton) érdeklődik az ülésünk iránt, ha a Marussia nem versenyezne. Minden jót kívánok neki a Marussiánál, ha itt lesznek. Szerződése van, és nyilvánvalóan nem szegné meg azt. Csak egy autót vezethet, egy csapatnál. Azt mondták, a Marussia legkésőbb holnap megérkezhet” – tette hozzá O’Connel, aki már a Caterham egyenruhájában tűnt fel az abu-dzabi paddockban.

Korábban arról is szó volt, hogy a csapattal már három szabadedzést teljesítő Roberto Merhi veszi át Marcus Ericsson helyét, mivel a spanyolnak apja állítása szerint szerződése is van erről korábbról, ám Cooper megemlíti, hogy a fiatal versenyző csupán ideiglenes szuperlicencet kapott az FIA-tól a pénteki beugrásokhoz, ami nem biztos, hogy a versenyen való szereplését lehetővé teszi.

További tartalmak