Musorujsag
Élő Eredmények

Lewis Hamilton a McLaren versenyzője lesz! - 8 éve ezen a napon törént

ESPN, McLaren
Vasárnap kétszeres világbajnokká avatták, ma pedig épp nyolc éve jelentették be: a Forma-1-ben vezet majd.

 

Lewis Hamilton és Norbert Haug 2006-ban, az olaszországi teszten ( Fotó:  Davenport / xpb.cc) Lewis Hamilton és Norbert Haug 2006-ban, az olaszországi teszten ( Fotó: Davenport / xpb.cc)

Hosszas találgatás előzte meg, majd 2006. november 24-én bejelentésre került: a mindösszesen 21 éves Lewis Hamilton lesz a kétszeres világbajnok Fernando Alonso csapattársa a McLaren-Mercedesnél a 2007-es évadban!

A bejelentés nagy port kavart, hiszen a brit tehetség ekkor még nem rendelkezett Forma-1-es tapasztalatokkal.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis a következőképpen nyilatkozott a bejelentés napján: „Átnéztük a mezőny versenyzőit, és leszámítva az első hármast, úgy véltük, a többségük már elérte, amire képes. Nem mondanám, hogy lenyűgözőnek találom a jelenlegi Forma-1-es versenyzők nagy részét. Úgy érzem viszont, hogy Lewis nagyon jól felkészült és felveheti a harcot a kategória versenyzőivel” – mondta a brit szakember.

Hamiltont szinte sokkolta, hogy ilyen hamar megkapta a nem mindennapi lehetőséget. „Ez az egész rendkívül szürreális. Ott ültem egy kanapén szemben Ron Denisszel, a saját házában. Azt mondta, a McLaren úgy döntött én leszek az új versenyzőjük. Nem akartam elhinni. Igyekeztem komoly arcot vágni. Láttam, hogy Ron izgatott. Később bevallotta, hogy az volt, talán kicsit túlságosan is. Belül én is az voltam. Nagyon hosszú ideig vártam erre. Fantasztikus érzés öntött el, mikor megkaptam a lehetőséget. Most fel kell készülnöm” – nyilatkozta a fiatal pilóta.

A brit végül beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az utolsó futamig esélyes volt a világbajnoki címre, melyet végül aztán egy évvel később el is hódított. Vasárnap pedig begyűjtötte a másodikat is, és ezzel felzárkózott egykori csapattársa, Fernando Alonso mellé a bajnoki címek számát illetően.

 

Lewis Hamilton 2006-ban, az olaszországi teszten  ( Fotó:  crashPA / xpb.cc) Lewis Hamilton 2006-ban, olaszországi F1-teszten ( Fotó: crashPA / xpb.cc)
Lewis Hamilton 2006-ban, az olaszországi teszten  ( Fotó:  crashPA / xpb.cc) Lewis Hamilton 2006-ban, olaszországi F1-teszten ( Fotó: crashPA / xpb.cc)
Lewis Hamilton 2006-ban, az olaszországi teszten  ( Fotó:  Davenport / xpb.cc) Lewis Hamilton 2006-ban, olaszországi F1-teszten ( Fotó: Davenport / xpb.cc)

További tartalmak