×

Dánia is Forma-1-es versenyt rendezne

Kevin Magnussen (Fotó: Moy / XPB Images) Kevin Magnussen (Fotó: Moy / XPB Images)Az elmúlt években több fiatal dán versenyző is felbukkant a különböző nevelőszériákban, 2014-ben pedig Kevin Magnussen révén az ország a Forma-1-ben is képviseltette magát. Miközben a 22 éves sportember a pályán igyekezett bizonyítani, néhányan az első Dán Nagydíj megrendezésének ötletét is felvetették, sőt a szervezők a Herning Folkeblad információi szerint a FOM első emberével is felvették a kapcsolatot – a tárgyalások állítólag januárban kezdődnek.

Az első találkozóra ezen a héten került volna sor, később azonban eltolták azt a fent említett időpontig, ez azonban nem jelenti azt, hogy a tervek feledésbe merülnek. „Nem számít, hogy egy kis idő eltelik még addig a találkozóig, hiszen azon dolgozunk, hogy 2018-ban elhozzuk a Forma-1-es világbajnokságot Dániába” – mondta Helge Sander az ország egykori tudományért, technológiáért és fejlődésért felelős minisztere.

A lap információi szerint a projekt vezetéséért felelős Sander olyan cégektől próbál támogatást szerezni, mint a Forma-1-ben is érdekelt Saxo Bank, avagy a divat világából ismert Bestseller. A napokban egyébéként a McLaren Csoport első embere, Ron Dennis utalt arra, hogy csapata megtartja Magnussent (kinek jövője továbbra sem biztos), viszont örülne, ha a fiatal pilóta a jövőben még nagyobb támogatást kapna hazájától.

„Nagyon szeretném, ha egész Dánia megmozdulna. Az ottani embereknek meg kell érteniük, hogy most olyasvalaki mögé állhatnak, aki valóban hazájuk sportlegendájává válhat” – fogalmazott a TV3-nak. „És azt is szeretném, ha a multinacionális cégek felismernék, hogy a támogatásuk nem pusztán a számokról szól, sokkal inkább egy nemzet büszkeségéről. Vannak emberek, akik nem csupán cégeket, de egy egész nemzetet képviselhetnek” – tette hozzá.