A spanyol csapat a döntőben

Elsőként a spanyol válogatott jutott be a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság vasárnapi fináléjába, miután a pénteki elődöntőben 19-18-ra legyőzte a címvédő montenegrói csapatot.

Eredmény:

elődöntő:

Spanyolország-Montenegró 19-18 (13-8)

A mérkőzésen nem játszhatott a montenegrói Suzana Lazovic, akit egy mérkőzésre szóló eltiltással és 2000 eurós bírsággal sújtottak, mert a svédek elleni középdöntős találkozón torkon vágta ellenfelét, és piros lapot kapott.

A spanyolok remekül kihasználták, hogy a montenegrói védelem egyik oszlopa kidőlt, és viszonylag könnyedén tudtak áttörni a falon. Fokozatosan nőtt az előnyük, negyedóra elteltével már 7-2 volt az állás, majd volt 11-4 is. A volt győri Radicevic és Katarina Bulatovic révén sikerült valamelyest csökkenteni a különbséget.

A montenegrói Milena Knezevic a labdával, jobbról a spanyol Alexandrina Cabral a horvát-magyar közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében, a Montenegró - Spanyolország mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2014. december 19-én. MTI Fotó: Kovács AnikóA második félidőben agresszívebbé vált a címvédő, megkezdte a felzárkózást. Negyedórával a vége előtt, 16-13-nál időt kértek a mély hullámvölgybe kerülő spanyolok, és 15 perc után találtak be ismét a Ferencváros légiósa, Pena révén.

Ennek ellenére a montenegróiak nem tudtak három gólnál közelebb férkőzni, mert ők is sok hibával játszottak. Az utolsó öt percben hatalmas hajrát vágott ki a címvédő, és az 59. percben feljött 18-17-re, de a hosszabbítást már nem tudta kicsikarni.

Korábban:

az 5. helyért:

Franciaország-Magyarország 26-25 (16-13)