Norvég-spanyol döntő lesz vasárnap

Az olimpiai bajnok norvég válogatott legyőzte a svéd csapatot a pénteki második elődöntőben, így a spanyolok után bejutott a vasárnapi fináléba a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon.

Eredmény, elődöntő:

Norvégia-Svédország 29-25 (13-11)

A norvégok - akiknél többen betegen vállalták a játékot - 6-3-as rohammal kezdtek, a svédek időkérésük után voltak képesek hatékonyabban játszani, de így is csak a különbséget tudták tartani. Az olimpiai bajnoknál sokszor sikerült helyzetbe hozni a győriek légiósát, Lökét, ugyanakkor a svédeknél nem akadt kiemelkedő egyéni teljesítmény, a félidei 11 gólon nyolcan osztoztak.

A norvég Stine Bredal Oftedal a labdával, mellette a svéd Ida Oden a horvát-magyar közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében, a Norvégia - Svédország mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2014. december 19-én. MTI Fotó: Kovács AnikóA folytatásban már egyértelműen a norvégok játszottak jobban, Löke mellé mások is - főleg Mörk és Koren - felzárkóztak a gólszerzésben, míg a túloldalon szinte csak Gullden jelentett veszélyt a kapura. A svédek szakvezetője hiába kért időt a hajrá előtt, játékosai nem tudták megállítani a norvégokat.

Korábban:

Spanyolország-Montenegró 19-18 (13-8)

az 5. helyért:

Franciaország-Magyarország 26-25 (16-13)

Vasárnap:

a 3. helyért:

Montenegró-Svédország 15.30

döntő:

Spanyolország-Norvégia 18.00