A svéd válogatott szerezte meg a bronzérmet

A svéd válogatott lett a bronzérmes a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon, miután a vasárnapi helyosztón 25-23-ra legyőzte a montenegrói csapatot.

a 3. helyért:

Svédország-Montenegró 25-23 (11-12)

Tíz percig együtt haladt a két csapat, ezt követően 8-5-re megléptek a két éve aranyérmes montenegróiak. Időkérés után Oden vezérletével feltámadtak a svédek, egyenlítettek, ám fordítani csak a szünet után tudtak.

A montenegrói Suzana Lazovic (k), valamint a svéd Jessica Helleberg (b) és Isabelle Gulldén (j) a horvát-magyar közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság bronzmérkőzéseként vívott Montenegró - Svédország találkozón a Papp László Budapest Sportarénában 2014. december 21-én. MTI Fotó: Kovács AnikóAz Eb gólkirálya, Gulldén - akit a torna legértékesebb játékosának választottak - igazi vezér volt, góljaival 17-14-re már a skandinávoknál volt az előny. Hatalmas elszántsággal ellenfelük nyomába eredtek a montenegróiak, és Bulatovic találataival bő negyedórával a vége előtt egyenlítettek.

Innen újra szoros volt az állás, aztán Bundsen egymás után több ziccert és végül egy fontos hétméterest kivédett - a kritikus öt percben nem kapott gólt -, és ezzel megnyerte együttesének a bronzérmet.