Musorujsag
Élő Eredmények

Fogytán az idő: egyre csak romlanak a Caterham esélyei

Reuters
Vészesen fogy az idő, de a Caterham csődbiztosa még mindig lát esélyt az istálló megmentésére. Már csak az a kérdés, meddig bizakodhat még…
Caterham (Fotó: Moy / XPB Images) Caterham (Fotó: Moy / XPB Images)

Miközben a Marussiával az elmúlt napokban nagyot fordult a világ, s felbukkant egy új befektető, a Caterham háza tájáról továbbra sem érkeznek biztató hírek. Az legalábbis semmiképpen nem biztató, hogy a csapattal gyakorlatilag semmi sem történt az elmúlt hetekben. Noha korábbi nyilatkozataik szerint több potenciális vásárlóval is tárgyaltak, megállapodniuk még mindig nem sikerült egyikükkel sem.

S az istálló – Abu-Dzabiban „csapatfőnökké” avanzsáló – csődbiztosa, Finbarr O’Connell legfrissebb nyilatkozata sem tűnik túl optimistának. Jóllehet, az ír továbbra sem adja fel. „Még mindig reménykedek. Amíg még vannak olyan emberek, akik tehetnek is valamit, addig nem fogom bezárni a csapatot. Ha megtenném, akkor egy árverést szerveznék, melyen értékesítenénk az istálló tulajdonát – de ezt bármikor megtehetem” – nyilatkozta O’Connell a Reutersnek, utalva arra, hogy a végsőkig kivár.

A Caterham nagy riválisa, a Marussia decemberben már eljutott az árverésig, és bár a héten újabb aukcióra került volna sor, azt egy, az utolsó pillanatban felbukkanó jelentkező miatt végül lefújták. És ezzel váratlan fordulat állt elő: a sokak által már eltemetett banbury-i istállónak jelen állás szerint nagyobb esélye van a túlélésre, mint a tavalyi utolsó futamon visszatérő leafieldieknek. Így látja ezt Bernie Ecclestone is: „Volt egy találkozóm valakivel, aki azt mondta, megvásárolhatja a Marussiát. A Caterhamnek nem hiszem, hogy van még esélye, a Marussiának viszont igen.”

A zöldek esélyeit rontja, hogy miközben riválisuk 2014-ben Jules Bianchi révén megszerezte első pontjait, s ezzel a bónuszpénzt érő konstruktőri 9. helyet, ők utolsóként nem tudnak efféle pluszbevételt sem kínálni a befektetőknek. „Ez egy nehezebb üzlet lenne. De vannak érdeklődők. Egyesek próbálják életben tartani a csapatot. Mindent megteszünk azért, hogy ez megtörténjen, de valójában a leendő vásárló kezében van a sorsunk” – mondta O’Connel.

„De nagyon is tudatában vagyok annak, hogy eljön az az idő, amikor már senki számára nem érné meg jelentős pénzt ölni a Caterham 2015-ös szezonjába. Egyszerűen fogytán az idő” – zárta gondolatát a csődbiztos.

 

További tartalmak