Musorujsag
Élő Eredmények

Kilenc külföldit igazolt a Honvéd

mti
Kilenc külföldi labdarúgóval erősített az OTP Bank Ligában bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd a téli átigazolási időszakban.

George F. Hemingway tulajdonos a klub hétfői sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy ősszel több hiányposztja volt az együttesnek, ezek között említette a balhátvédet és a középcsatárt, ezekre most több játékost is igazoltak. „Egy fokkal jobb minőségű futballistákat hoztunk, mint szoktunk” – jelentette ki az üzletember, aki annak a személyes véleményének is hangot adott, hogy közöttük három olyan játékos is van, aki szerinte hasonló szintet képvisel, mint Davide Lanzafame. A bundabotrányba keveredett olasz csatár fél évet játszott a Honvédban, s nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat két éve harmadik lett a bajnokságban.

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa bemutatja a csapat új játékosait. Balról jobbra a szerb Josip Projic, a horvát Josip Elez, a venezuelai Jesus Meza, az elefántcsontparti Francis Koné, a szerb Bratislav Punosevac, a mexikói David Izazola, a kolumbiai John Jairo Palacios Granja és az argentin Lucas Elias Ontivero. MTI Fotó: Illyés Tibor

A tavaly áprilisban távozott és most az idény végéig visszatért olasz vezetőedző, Marco Rossi kifejtette, hogy nem könnyű a csapat helyzete, mivel hat gárda küzd a kiesés elkerüléséért, és köztük jelenleg mindössze négy pont a különbség. Megjegyezte, az előző regnálása alkalmával az európai kupaszereplésért harcolt a klub, de számára nem ismeretlen ez a helyzet sem, mert több bennmaradásért küzdő csapatot irányított Olaszországban. Hozzátette, azt szeretné, ha a tanítványai tavasszal már az első tíz meccsen bebiztosítanák az élvonalban maradást, hogy az utolsó három körben már nyugodtan futballozhassanak.

Hemingway az idénybeli második edzőváltásról azt mondta: a távozó Csábi Józsefről nem szeretne beszélni, míg Rossi visszahozatalát többek között azzal indokolta, hogy vele különösen jó volt a viszonya, amikor a szakember először Kispesten dolgozott.

Marco Rossi – MTI Fotó: Illyés Tibor

Az új labdarúgók közül az egyik legígéretesebb a Galatasaraytól fél évre kölcsönbe érkezett 20 éves argentin balszélső, Lucas Elias Ontivero. A Honvéd öt csatárt is igazolt: a hétszeres venezuelai válogatott Jesus Meza 1,5, a szerb Bratislav Punosevac 2,5, a kétszeres elefántcsontparti válogatott Francis Koné és a kolumbiai John Jairo Palacios Granja három évre kötelezte el magát, míg a mexikói David Izazola fél évre kölcsönbe érkezett. A balhátvéd posztra pedig a szintén szerb Josip Projicot és a francia Jean-Pierre Morgant szerződtette a Honvéd, továbbá még egy horvát védő, Josip Elez írt alá Kispestre.

További tartalmak