Musorujsag
Élő Eredmények

Sutil még nem tudja, hol folytatja pályafutását

Blick
A 2015-ös indulásért küzdő Manorral és a jövőre debütáló Haasszal is szóba hozták, egyes források szerint pedig a megbízhatósági versenyek felé veszi az irányt, Adrian Sutil azonban még nem tudja megmondani, hol, illetve melyik kategóriában folytatja pályafutását.
Adrian Sutil ( Fotó:  Batchelor / XPB Images) Adrian Sutil ( Fotó: Batchelor / XPB Images)

A tapasztalt német pilóta tavaly még a Saubert erősítette, idén azonban versenyzői ülés nélkül maradt, a svájci alakulat ugyanis Felipe Nasr és Marcus Ericsson szerződtetése mellett voksolt. Sutil dühösen vette tudomásul csapata döntését, sőt a szezon végén azt sem tartotta kizártnak, hogy jogi útra tereli az ügyet, szerződése ugyanis 2015-re is érvényes volt. Azzal kapcsolatban, hol folytatja pályafutását még érkezett hivatalos bejelentés, találgatásokat viszont szép számmal olvashatunk.

Svájci lapértesülések szerint Sutil adott esetben a Manor pilótája lehet, a 2015-ös indulásért vért izzadó alakulatnak ugyanis szüksége lehet a német rutinjára, aki nem mellesleg néhány komolyabb támogatóval is rendelkezik, így szerződtetéséből a komoly gondokkal küzdő csapat „duplán profitálhat”. Ezzel párhuzamosan az is felvetődött, hogy a 32 éves sportember kihagyja a 2015-ös Forma-1-es szezont, ám jövőre ismét a mezőny tagja lehet, hiszen csatlakozik Gene Haas alakulatához, az amerikai ugyanis mindenképpen szeretne egy tapasztalt pilótát.

A fenti lehetőségeket a svájci Blick tudósítója, Roger Benoit sem zárja ki, legutóbbi cikkében viszont kihangsúlyozza, hogy Sutil szívesebben igazolna a Hosszútávú Világbajnokságba (WEC) idén visszatérő Nissan LMP1-es (a WEC csúcskategóriája) alakulatához. A japánok három autót neveztek a 2015-ös bajnokságba, azaz összesen kilenc pilótának adhatnak lehetőséget, eddig azonban csak hét versenyzővel kötöttek szerződést – többek között a Ferrari rutinos tesztpilótájával, Marc Genével is – ez az ajtó tehát továbbra is nyitva áll Sutil előtt.

A lap magát a versenyzőt is felkereste, ő azonban egyelőre nem tudott konkrét információkkal szolgálni arról, melyik csapatnál, illetve géposztályban folytatja autóversenyzői pályafutását. „Még nem tudom megmondani, hogy mit fogok csinálni [a 2015-ös szezonban]” – kezdi Sutil. „Az viszont igaz, hogy a Forma-1 mellett is léteznek kategóriák” – utalt arra, hogy nemcsak az egyre szűkülő királykategóriás lehetőségeket tartja szem előtt.

További tartalmak