Musorujsag
Élő Eredmények

Van der Garde perel, hogy indulhasson az Ausztrál Nagydíjon

Herald Sun
Beperelte Giedo van der Garde a Sauber-istállót, és nem tett le azon szándékáról, hogy rajthoz álljon az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon.
Giedo van der Garde (Fotó:  Charniaux / XPB Images) Giedo van der Garde (Fotó: Charniaux / XPB Images)

A konfliktus tavaly év végén kezdődött a holland versenyző és a svájci csapat között. Noha sokáig úgy tűnt, az akkor még tartalékversenyző Giedo van der Gardéé lehet a Sauber egyik ülése 2015-ben, a csapat előbb Marcus Ericsson, majd nem sokkal később az új főtámogatót hozó (Banco do Brasil) Felipe Nasr szerződtetését jelentette be, s van der Garde ezzel állás nélkül maradt.

A versenyző már akkor állította, a Sauber jogsértést követett el, miután előzetesen már megállapodtak arról, hogy lehetőséget kap 2015-ben. Van der Garde most perre vitte az ügyet, mégpedig az ausztráliai Viktória Állam legfelsőbb bíróságán – abban a reményben, hogy gyorsított eljárásban megkapja a szerinte őt megillető versenyzői ülést, s részt vehet az idénynyitón. „2014 novemberének elején van der Garde urat arról informálta a Sauber vezetője, Monisha Kaltenborn, hogy a Sauber két ülését két másik versenyzőnek adták, és ennek következtében van der Garde úrnak nem lesz helye 2015-ben állandó versenyzőként” – áll az ausztrál Herald Sun birtokába jutott dokumentumban.

Cikkük szerint van der Garde eredetileg Svájcban fordult jogorvoslatért, s az ottani bírák megállapították, hogy a Saubernek meg kell tartania versenyzőjét. „Az alperest arra kötelezték, hogy tartózkodjon mindennemű akciótól, aminek hatására van der Garde úrtól megvonják azt a jogot, hogy részt vehessen a 2015-ös Forma–1-es szezonon mint a Sauber egyik nevezett versenyzője” – idézték a másik dokumentumot.

A hírek szerint van der Garde most szeretné elérni, hogy már jövő hétfőn, azaz az ausztrál hétvége kezdete előtt négy nappal meghallgatnák őt.

További tartalmak