Musorujsag
Élő Eredmények

Frank Williams élete végéig csapatvezető marad

Frank Williams élete végéig csapatvezető marad

Guardian
Sohasem fog nyugdíjba vonulni a Williams-istálló alapítója és csapatvezetője, Sir Frank Williams – jelentette ki az ikonikus sportvezető lánya. Claire Williams legutóbbi nyilatkozat során azokat a híreszteléseket is cáfolta, melyek szerint apja már csak formálisan tölti be a vezetői pozíciót.
Frank Williams (Fotó: xpbimages) Frank Williams (Fotó: xpbimages)

Williams 1977-ben alapította csapatát, ami a következő évtizedekben a Forma-1 történetének egyik legsikeresebb alakulatává vált. Az egylet 38 év alatt (a 2015-ös Bahreini Nagydíjjal bezárólag) 9 konstruktőri és 7 egyéni világbajnoki címet, 114 futamgyőzelmet, 128 rajtelsőséget valamint 306 dobogós helyezést szerzett, miközben versenyzői 133 alkalommal futották meg a leggyorsabb kört; a legendás „kapitány” pedig azóta sem adta engedte át a gyeplőt fiatalabb csapattársainak.

Régi harcostársa, Patrick Head már évekkel ezelőtt elhagyta a Forma-1 világát, és vannak, akik úgy vélik, hamarosan Williams is követheti példáját, az elmúlt években ugyanis egyre több feladatot bízott lányára, aki rövid időn belül az istálló irányítását is átveheti, ő pedig a háttérbe vonulhat. A helyettes csapatvezetői posztot betöltő Claire Williams azonban cáfolta ezeket a híreszteléseket, sőt igyekezett egyértelművé tenni, hogy apja élete végéig az istálló élén marad.

„Frank a csapatvezető!” – mondta a Guardian egyik munkatársának. „Mindig ő vezette a csapatot, és mindig ő marad ebben a pozícióban, egészen addig a napig, amíg arccal az asztalra borulva nem találjuk” – nyomatékosította szavait a helyettes csapatvezető, kinek édesapja egyesek szerint már csak formálisan tölti be pozícióját, hiszen az alakulat ügyeinek többségét már nem ő intézi, egészségügyi problémái miatt pedig az elmúlt hetekben, hónapokban egyre kevesebb alkalommal tette tiszteltét a versenypályán. Claire Williams most ezekre a felvetésekre is reagált.

„A hét minden napján jelen van az irodában, sokkal több időt tölt ott, mint bárki más a csapattagok közül. Imádja ezt az egészet, és neki tényleg ez a szenvedélye. Frank itt van, és mindig is itt lesz! Nem tervezi azt, hogy nyugdíjba vonul. Nélküle pedig ez az egész már nem is lenne ugyanolyan” – zárta gondolatát a harmincnyolc éves sportvezető, kinek csapata jelenleg a harmadik helyet foglalja el az összetett pontversenyben, jó esélye van arra, hogy ott legyen a legjobbak között, egy hosszabb, gyengébb eredményeket hozó időszak után zsinórban másodszor.

További tartalmak