Musorujsag
Élő Eredmények

A Nyíregyháza és a Pécs kérelmét is elutasította az MLSZ

MTI
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége elutasította a Nyíregyháza és a Pécs kérelmét, s mindkét klub esetében helybenhagyta a másodfokú licencadó bizottság döntését, mely szerint nem kapták meg az első osztályú induláshoz szükséges licencet.

Az MLSZ honlapján olvasható keddi részletes beszámoló szerint egyedül a Nyíregyháza járult hozzá ahhoz, hogy a licenckérelemmel kapcsolatos dokumentumokat nyilvánosságra hozzák. A szövetség szerint „nem meglepő, sőt kifejezetten sokatmondó, hogy a Pécs, a Kecskemét és a Pápa nem járult hozzá ahhoz, hogy a közvélemény megismerhesse a teljes igazságot”.

Pécs, 2015. május 29. Szurkolók ásnak el a pályán egy koporsót a pécsi futball temetését szimbolizálva a labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik, utolsó fordulójában vívott PMFC-Matias - Nyíregyháza Spartacus találkozó végén Pécsen 2015. május 29-én. A két csapat nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a 2015/16-os idényre. MTI Fotó: Sóki Tamás Pécs, 2015. május 29.
Szurkolók ásnak el a pályán egy koporsót a pécsi futball temetését szimbolizálva a labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik, utolsó fordulójában vívott PMFC-Matias – Nyíregyháza Spartacus találkozó végén Pécsen 2015. május 29-én. A két csapat nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a 2015/16-os idényre.
MTI Fotó: Sóki Tamás

A Nyíregyháza egy 2010-es tartozás miatt „bukott el”: a klub egy brazil futballistának tartozott. A klublicenc-szabályzat szerint a licenc kérelmezőjének előző év december 31-én nem lehet lejárt tartozása, illetve ha van, akkor a szabályok szerint arról nyilatkoznia kell, és legkésőbb március 31-ig dokumentáltan rendeznie kell a tartozást.

A nyíregyházi tartozás kiegyenlítésére a benyújtott banki bizonylat szerint csak 2015. május 7-én került sor. A szabályok szerint azonban a tartozás késedelmes (a szabályzatban előírt határidőn túli) megfizetése alapján nem adható meg a licenc.

A következő szezonra öt klub nem kapott licencet, a Quaestor-ügy miatt bajba került Győr nem is fellebbezett a döntés ellen. A Nyíregyháza, a Pécs, a Kecskemét és a Pápa kérelmét elutasították.

Mind az öt csapat az NB III-ban indulhat a következő szezonban.

 

További tartalmak