Musorujsag
Élő Eredmények

Ukrajna 2017-ben sem rendez Eb-t

MTI
Ukrajna nemcsak idén, hanem 2017-ben sem rendezi meg a férfi kosárlabda Európa-bajnokságot.

„Nem adhatunk két év múlva sem otthont a tornának, elsősorban anyagi problémák és az országban zajló hadműveletek miatt” – jelentette be csütörtökön Ihor Zsdanov ifjúsági és sportminiszter.

Szombathely, 2015. június 15. Játékosok nyúlnak a labdáért a női kosárlabda Európa-bajnokság Szerbia - Oroszország mérkőzésén Szombathelyen, az Aréna Savariában 2015. június 15-én. MTI Fotó: Kovács Anikó Szombathely, 2015. június 15.
Játékosok nyúlnak a labdáért a női kosárlabda Európa-bajnokság Szerbia – Oroszország mérkőzésén Szombathelyen, az Aréna Savariában 2015. június 15-én.
MTI Fotó: Kovács Anikó

Az európai szövetség (FIBA Europe) eredetileg az ukránoknak adta az idei Eb rendezési jogát, majd tavaly júniusban a kialakult belpolitikai és gazdasági helyzet miatt visszavette azt azzal a kitétellel, hogy a kelet-európai ország előnyt élvez majd, ha jelentkezik a 2017-es kontinenstorna lebonyolítására.

A FIBA Europe szeptemberben közölte, hogy beugróként Németország, Horvátország, Lettország és Franciaország közösen bonyolítja le az Eb-t 2015. szeptember 5. és 20 között. A csoportküzdelmekre Berlinben, Zágrábban, Rigában és Montpellier-ben kerül sor, míg a helyosztók helyszíne Lille lesz.

A tavalyi selejtezőben a magyarok harmadikként zártak csoportjukban, így 1999 óta továbbra sem szerepelhetnek Eb-n.

További tartalmak