×

Schumacher neje pert indított a szenzációhajhász lapok ellen

Téves, a magánszférát sértő információkat közöltek Michael Schumacherről, ezért a Corinna Schumacher három német pletykalap ellen is pert indított.

Michael Schumacher (Fotó: Moy / XPB Images) Michael Schumacher (Fotó: Moy / XPB Images)Michael Schumacher megszólalt és speciális terápián vesz részt – többek között ezen „szenzációs” hírekről számolt be pár német bulvárlap a közelmúltban, akik ellen most a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumacher felesége bírósági eljárást indított a müncheni tartományi bíróságon. Corinna Schumacher három lapot perelt, a Buntét, a Freizeit-Revue-t, valamint a Freizeit-Spaßt.

Az általa indított eljárás úgy tűnik, sikeres lesz: a sajtókamara megengedhetetlennek és tiltottnak nevezte az említett lapokban megjelenő, félrevezető híradásokat, melyek sértik Schumacher privátszféráját, emellett pedig téves reményeket ébreszthetnek az emberekben.

A Bunte arról számolt be, hogy Schumacher „időnként felnyitja a szemét”, valamint hogy „újra érzi Corinna szerelmét”. A bíróság úgy ítélte meg, e megfogalmazás kimeríti a kukkolás vádját. A másik lap, a Freizeit-Revue már arról „szerzett tudomást”, hogy Schumacher ismét beszél: „Csodálatos hírek. Az első szavai reményt adnak” – írták, hozzátéve, hogy a hétszeres világbajnok már – törve ugyan, de – beszél. Schumachert a bíróság szerint ezzel segítség nélküli, védtelen, tevékenységében különös mértékben korlátozott személyként ábrázolják a nyilvánosság előtt, amivel megsértik személyiségi jogait és méltóságát. Az említett harmadik lap mindeközben egy „speciáls terápiáról” adott hírt. Hangzatos címük azt sugallja, egy olyan eljárásról van szó, amelyet kimondottan Schumachernek fejlesztettek ki, a cikkük viszont valójában csupán egy interjút tartalmaz, melyben egy orvos a kómából fölébredt betegek lehetséges kezelési módszereiről beszél. A bíróság szerint a lap ezzel ugyancsak megsérti Schumacher személyiségi jogait.

Noha Corinna Schumacher úgy tűnik, a legújabb peres ügyeit megnyeri, a bíróság ítélete egyelőre nem számít jogerősnek.

Az eset mindazonáltal remekül illusztrálja, milyen kemény csatát kell megvívnia még ma is a volt F1-es versenyző családjának magánszférájuk védelme érdekében. A közelmúltban több lap is beszámolt arról, hogy a sztorira éhes bulvármédia rendszeresen megfigyeli Schumacher birtokát az első fotók reményében, s a legkülönfélébb módon, a jó ízlés határait is átlépve próbál új információkhoz jutni a némettel kapcsolatban állóktól.

Sabine Kehm, a német menedzsere többek között ezzel is indokolta, mire fel a Schumacher hazaszállítása óta meglévő hírzárlat. A család a helyzet miatt fokozott óvintézkedéseket vezetett be otthonában, miközben ügyvédeik folyamatosan vívják harcukat a médiával.