Musorujsag
Élő Eredmények

Az FIA visszavonultatja Bianchi rajtszámát

FIA
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) visszavonultatja Jules Bianchi választott rajtszámát; a Forma-1 egyik legfontosabb irányító testülete ezzel is a múlt hétvégén elhunyt francia autóversenyző emléke előtt szeretne tisztelegni.
Jules Bianchi (Fotó: Batchelor / XPB Images) Jules Bianchi (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Már a múlt hét végén felmerült, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség hamarosan visszavonultatja Bianchi rajtszámát, hétfőn pedig a hivatalos bejelentés is megérkezett a döntéssel kapcsolatban. Ennek értelmében a tragikus sorú francia pilóta által választott tizenhetest már senki sem használhatja a Forma-1-es világbajnokság megmérettetésein.

„Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke bejelentette, hogy a 17-es rajtszámot visszavonultatják a Forma-1-es világbajnokság versenyeiről, ezzel is tisztelegve Jules Bianchi emléke előtt. Mivel manapság minden pilóta saját maga választja ki rajtszámát, az FIA úgy véli, megfelelő gesztus lenne visszavonultatni a 17-est” – áll a szűkszavú kommünikében.

A királykategóriában tavaly vezették be azt a szabályt, melynek értelmében a pilóták maguk választhatják ki rajtszámukat; Bianchi eredetileg a 7-est, a 27-est, avagy a 77-est szerette volna felfestetni versenygépére, ezeket azonban vetélytársai már lefoglalták (a hetest Kimi Räikkönen, a huszonhetest Nico Hülkenberg, a hetvenhetest pedig Valtteri Bottas), így végül a tizenhetes mellett döntött. Ezt a számot 2014-ben tizenöt Forma-1-es futamon viselte.

További tartalmak