Musorujsag
Élő Eredmények

Button valós esélyes a Williams ülésére?

BBC, FIA
Jenson Button újra a Williams versenyzője lehet, amennyiben Valtteri Bottas valóban távozik a Ferrarihoz – számolt be a hírről a csapathoz közeli forrásokra hivatkozva a BBC.

Motor Racing - Formula One World Championship - Hungarian Grand Prix - Preparation Day - Budapest, Hungaryn

A 2009-es bajnokot már korábban is szóba hozták első F1-es csapatával, amely a hírek szerint jó eséllyel elveszítheti tehetségét, Valtteri Bottast. Noha a briteknek Jenson Buttonért világbajnokként vélhetően mélyebben a zsebükbe kellene nyúlniuk, amennyiben a Ferrari valóban busás összeget fizetne nekik a finn elengedéséért, mindez aligha jelentene problémát számukra.

A McLaren egy plusz egy éves szerződést kötött az elmúlt év végén Buttonnel, ami annyit jelent, hogy a csapatnak jogában áll automatikusan meghosszabbítani a szerződését 2016-ra. És bár Ron Dennis nemrégiben kijelentette, Button jövője biztosított Wokingban, azóta sem a versenyző, sem a versenyigazgató Éric Boullier nem erősítette meg mindezt. Utóbbi az F1Racing egyik olvasójának kérdésére például meglehetősen ködösen fogalmazott e témában. „Nincs mit mondanom. Vannak szerződések, vannak bizonyos lehetőségek, és még egy csomó dolog. De egyelőre csak azt mondhatom, miért is ne” – mondta.

A bizonytalanság oka egyszerű: a McLarennek van két ígéretes tehetsége is, Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne, akik egyaránt a nagy lehetőségre várnak, és akik olcsóbb, de egyúttal hosszabb távú megoldást is jelentenének Buttonnél. Ráadásul azt sem tudhatjuk, a mezőny legrutinosabb versenyzője meddig tervezi folytatni pályafutását.

A Williams-istálló nem kívánta kommentálni a felröppent pletykákat, Button pedig a Magyar Nagydíj csütörtökjén elmondta, egyelőre nem gondolkodott el azon, miként alakul a jövője. „Sok kérdéssel bombáznak, mit csinálok majd jövőre, de én még nem is gondolkodtam el rajta. Komolyan! Egyszerűen csak lehajtom a fejemet, próbálok az autó fejlesztésére koncentrálni, aztán pár hónap múlva majd leülünk megbeszélni a jövő évet” – idézte a britet a BBC.

A brit médium végül hozzátette, amennyiben Bottas távozna Grove-ból, Button pedig mégis a McLarennél maradna, két utódjelöltje, Vandoorne és Magnussen lehetne a Williams két kiszemeltje a jövő évre. Korábban Felipe Nasr visszatérését (tavaly még tesztpilóta volt náluk) is rebesgették, azonban a Sauber éppen csütörtökön jelentette be, hogy a brazil 2016-ra is szerződést kapott tőlük.

Ami a Williamst illeti, Felipe Massa jövője biztosnak tűnik a csapatnál. Annak ellenére is, hogy az elmúlt héten felröppent hír, miszerint a Williams már meg is hosszabbította szerződését 2016-ra (erre opciós joga van), a brazil csütörtöki beszámolója szerint téves információ. „Remélem, hogy maradok, azonban egyelőre nincs újdonság. Nem látom okát annak, miért ne maradhatnék. Élvezem a csapattal való közös munkát, az istálló igazán tisztel engem, és tetszik is, ahogy dolgozunk. Látom, hogy fejlődünk, egyre erősebbé válunk. Amit írtak rólam nemrég – nos, szerintem az illető nem rendelkezett megfelelő információval. Csak papírra vetette, hátha bejön. De hiszem, hogy a Williamsnél fogok versenyezni jövőre” – nyilatkozta 2008 ezüstérmese.

További tartalmak