Musorujsag
Élő Eredmények
×

A riói polgármester szerint minden elkészül időben

mti
Eduardo Paes polgármester szerint minden létesítmény időben elkészül majd a jövő évi riói olimpia napra pontosan egy év múlva sorra kerülő rajtjáig.

A brazíliai metropolisz vezetője, valamint Carlos Nuzman, a szervezőbizottság elnöke és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja szerdán a játékok kezdete előtt egy évvel számolt be arról, hogy hogyan haladnak az előkészületek.

“A szó szoros értelmében arra készülünk, hogy itt csoda történjen” – jelentette ki Paes, akit az újságírók a riói vizek minőségéről is faggattak. Egy múlt héten nyilvánosságra hozott felmérés szerint ugyanis erősen szennyezett és egészségre ártalmas a tengervíz Rio de Janeiro környékén.

Rio de Janeiro, 2015. augusztus 5. Eduardo Paes riói polgármester Viniciusnak, a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia kabalaállatának balján a brazíliai nagyváros épülő Olimpiai Parkjában 2015. augusztus 5-én, egy évvel a nyári játékok kezdete előtt. (MTI/EPA/Antonio Lacerda)

“Hallottunk olyan sportolókról, akik halakkal úsztak itt együtt, úgy gondolom, itt van némi ellentmondás” – bizonygatta a víz tisztaságát Carlos Nuzman.

 

További tartalmak