Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Räikkönen büntetésével világbajnok a Mercedes!

Sky Sports
Az FIA úgy Kimi Räikkönent találta felelősnek az Orosz Nagydíj utolsó körében történt ütközésben, s miután megbüntették, a Mercedes-istálló megnyerte a konstruktőri bajnokságot.
Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas (Fotó: Batchelor / XPB Images) Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Döntést hozott az FIA versenybírósága Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas ütközésének ügyében. A bírák a bizonyítékok áttekintése és az érintettek meghallgatása után úgy ítélték meg, 2007 világbajnoka tehető felelőssé a történtekért, így utólagosan 30 másodperces büntetéssel (egy stop and go büntetésnek felel meg) sújtották. A döntésről a szövetség szóvivője, Matteo Bonciani tájékoztatta az újságírókat: „Kimi Räikkönent baleset okozása miatt a sportszabályzat 16.3-as cikkelye értelmében megbüntették, s az időbüntetést a versenyidejéhez adták.”

Miután módosult a verseny végeredménye, s Räikkönen elveszítette 5. helyezését, eldőlt, hogy a Mercedes 2015-ben is a konstruktőrök világbajnoka! A németek 2014-ben ugyancsak Szocsiban ünnepelték a csapat végső diadalát, igaz, akkor az Orosz Nagydíj az év 16. versenye volt.

Räikkönen hátrasorolásával a 8. pozícióba csúszott vissza, azaz Danyiil Kvjat, Felipe Nasr és Pastor Maldonado egy-egy helyezést előrébb léptek (5-6-7. hely) a verseny hivatalos végeredményét tekintve. A „Jégembernek” emellett három büntetőpontot is a neve mellé írtak.

 

 

További tartalmak