×

Heccelés a sajtótájékoztatón: Vettel újra Hamilton és Rosberg arcára fagyasztotta a mosolyt…

Bármennyire is fagyos a hangulat a két Mercedes-versenyző között, ha valahol Sebastian Vettel fölbukkan, ott így is garantált a nevetés. A mexikói időmérő edzést követő sajtótájékoztatón ismét bebizonyította ezt!

Lewis Hamilton, Nico Rosberg és Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com) Lewis Hamilton, Nico Rosberg és Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com)Az előzményeket mindenki ismeri. Lewis Hamilton Szuzukában, majd Austinban is bebújik a pole-ból rajtoló Nico Rosberg mellé az első kanyarban, agresszív manőverével pedig a pályán kívülre tessékeli az ezzel több helyet is veszítő csapattársát. Akár holnap Mexikóban is megtörténhet, hiszen a két mercedeses az elmúlt három futamról ismert sorrendben sorakozik majd fel a rajtrácsra.

„Nincs különbség” – mondta Rosberg, miután az egyik újságíró arról kérdezte, mit vár a rajttól a múlt hétvégi események ismeretében. „Mindig is csatázunk, ami a múltban történt, az már a múlt, továbblépünk. Semmi sem változott” – jelentette ki szigorú arccal. Hamiltonnak nem volt hozzáfűznivalója: „Ahogy ő mondta” – hárította a kérdést.

 


És ezzel eljött a harmadik helyezett Vettel ideje! A sajtótájékoztatókon előszeretettel viccelődő, riválisait pedig gyakran heccelő bajnok ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, és bár őt nem kérdezték, számára ez sosem jelentett akadályt: szót kért. „Esetleg kilöknétek egymást az első kanyarban, hogy elétek kerülhessek…?” – hangzott teljesen „ártatlan” kérése a két meglepett versenyző felé. Kínos mosoly, néma csend. „Igen? Nem? Kár!” – mondott le a nagy lehetőségről Vettel széles mosoly, valamint a sajtószoba kitörő nevetése közepette.

Tudja, hogyan kell feszültséget oldani. Aztán persze még az sem kizárt, hogy a végén megkapja, amit akart…