Egy hiányzó barát: a versenyzők üzentek Schumachernek

Sebastian Vettel és társai hiányolták a Bajnokok Tornája küzdelmeiről a korábban állandó szereplőnek számító Michael Schumachert. Üzentek is a hétszeres bajnoknak.

A versenyzők Michael Schumachernek üzennek (Fotó: Race of Champions) A versenyzők Michael Schumachernek üzennek (Fotó: Race of Champions)Egy Michael Schumachernek címzett üzenettel vette kezdetét a Bajnokok Tornájának szombati küzdelme. A Forma–1 hétszeres bajnoka 2004 óta rendszeres visszatérő volt az idén Londonban megrendezett versenyen, melyen Sebastian Vettellel hat alkalommal diadalmaskodott a Nemzetek Kupáján, 2007-ben és 2009-ben pedig az egyéni döntőig is eljutott. Az idei résztvevők egy nagy transzparenssel jelezték, hiányolják a németet.

A későbbi bajnok Vettel, aki pályán kívül is közel áll hozzá, a SID hírügynökségnek nyilatkozott barátjáról. „Mindannyiunk számára ugyanúgy hiányzik. Ahányszor itt voltam, szinte minden alkalom kapcsolódik Michaelhez. Az efféle pillanatok mindannyiunk számára nehezek. Tudjuk, hogy harcol, tudjuk, hogy nincs jól, de a legjobbakat kívánjuk neki” – fogalmazott.

Vettel hozzátette, bár jó hangulatban zajlott az elmúlt két nap, a versenyzők valamennyien gondolnak Schumacherre is. „Ez egy nehéz téma, de úgy gondolom, hogy szinte mindenki ismeri őt személyesen. Ő egy jó barát számunkra, egy barát, aki hiányzik innen” – nyilatkozta.