Musorujsag
Élő Eredmények

Gyárfás Tamás megköszönte Orbán Viktor felajánlását

mti
Köszönöm - így reagált röviden Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke arra, hogy Orbán Viktor felajánlotta "jószolgálati" képességeiket a Hosszú Katinka úszóval kialakult vitában.

A miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: az ügy szereplői kiváló sportemberek. Hozzátette: miután olimpiára készülünk, nemzeti ügyről van szó, ezért – jelezte – felajánlotta „jószolgálati” képességeiket, „csak valaki mondja meg, mi az, amiben a kormányzat segíteni tud, hogy sok kiváló ember együttműködése ne lehetetlenüljön el”.

Orbán Viktor, Kiss László Kósa Lajos, Gyárfás Tamás és a magyar úszóválogatott tagjai a 31. úszó Európa-bajnokság végén, a Debreceni Sportuszodában. MTI Fotó: Kovács Anikó Orbán Viktor, Kiss László Kósa Lajos, Gyárfás Tamás és a magyar úszóválogatott tagjai a 31. úszó Európa-bajnokság végén, a Debreceni Sportuszodában. MTI Fotó: Kovács Anikó

A világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, hogy elégedetlen a Magyar Úszó Szövetség teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit szerdán, ugyancsak sajtótájékoztatón megismételte, egyben kijelentette: nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben.

Az ügy folyományaként az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Kiss László csütörtökön lemondott posztjáról, azonban Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök az MTI-nek azt mondta, nem nyugszik bele a szakember döntésébe, mivel a magyar úszósportnak szüksége van Hosszú Katinkára és Kiss Lászlóra is.

További tartalmak