Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Kiss László: "Túlreagáltam a dolgokat"

telesport.hu
Kiss László, a magyar úszóválogatott szakvezetője átgondolta a történeteket, és most már úgy véli, elhamarkodott döntést hozott, amikor csütörtökön lemondott a tisztségéről, hiszen, mint az M4 Sportnak adott telefontinterjújában mondta, "a kapitány mindig utoljára hagyja el a hajót". Bízik benne, hogy hamarosan le tud ülni Hosszú Katinkával, és tisztázzák a helyzetet.

Az egész magyar sporttársadalmat megdöbbentette a hír, hogy lemondott. Most viszont visszatér. Milyen érzések kavarognak most Önben?

K.L.: Úgy érzem, hogy valahol jogosan, de túlreagáltam a dolgokat. Egy kapitány mindig utoljára hagyja el a hajót, pláne ha az a hajó nem süllyed. Az elmúlt húszéves kapitányságom alatt, mindig a magyar úszósport érdekében dolgoztam, nagyon kevés ellenséget szereztem magamnak és rengeteg pozitív dolgot kaptam az edzői társadalomtól, a miniszterelnök úrtól, a Magyar Edzők Társaságától, a szövetség dolgozóitól és olyan mennyiségben hívtak fel a sportbarátaim, hogy úgy gondolom a mostani döntésem helyes.

Maradt önben tüske?

Nem maradt olyan értelemben, hogy eddig is nagyon szerettem és mindent megtettem azért, hogy Hosszú Katinka jól tudjon felkészülni. Szakmai téren és más vonatkozásban is mellette vagyok. Azt szeretném, hogy ő is és a magyar úszó sport is jól szerepeljen. Azt hiszem, hogy ezek az elvárások kötelezőek rám nézve is.

Beszélt-e azóta Hosszú Katinkával, vagy az edzőjével? Ki az, aki Önt meg tudta győzni?

Nem. Ami engem meggyőzött, az a sporttársadalom részéről a pozitív visszacsengés, hogy ezt nem szabad ennyiben hagyni, folytatni kell, és a versenyzők, sportemberek, akik megkerestek. Azt hiszem ilyen értelemben, ez egyértelműsítette az én döntésemet.

Milyen lesz a viszonya ezután Hosszú Katinkával?

Bízom benne, hogy ezt tisztázni tudjuk. Most tudomásom szerint elutazott az Egyesült Államokba, egy versenyre. Gondolom, ha visszajött le tudunk ülni beszélni, és mindenkiben leülepszik ami volt.

Nyugtalan napok vannak Ön mögött, vagy könnyen sikerült ezt magában lezárnia?

Elég nyugtalan napok vannak. Lehet, kicsit nagynak hangzik, amit mondok, de számomra uszoda nélkül lehet élni, de nem érdemes. Egész életemben az úszósportért dolgoztam, és úgy szeretném befejezni, hogy mindent megteszek azért, hogy a magyar úszók ott legyenek a topon. Úgy gondolom, nagyon komoly eredményeket értünk el, akár a kazanyi világbajnokságon, vagy a rövidpályáson Európa-bajnokságon, soha nem látott sikerek voltak, és ezeket nem csak egy ember, hanem egy csapat hozta. És én a csapat mellett kell hogy legyek, ott a helyem.

Hosszú Katinka és a magyar úszó szövetség közötti vitának lehet-e megoldása? Könnyen rendeződhet a viszony?

Nem szeretnék rébuszokban beszélni. A versenyzőknek is mindig az objektív eredményét vettem figyelembe. meg kell várni ezt, amíg tisztázódik, és akkor kell a sajtó elé állni.

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kiss László mégis folytatja
Folytatja munkáját a csütörtökön lemondását bejelentő Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya - jelentette az M1 Híradó, majd Gyárfás Tamásra, a Magyar Úszó Szövetség elnökére hivatkozva az MTI is megerősítette a hírt. Kiss László azt nyilatkozta, hogy a folytatásról szóló döntést már korábban meghozta.
Úszás