Musorujsag
Élő Eredmények
 

Fehérvár AV19: nem adják alább

Fehérvár AV19: nem adják alább

MTI
Ocskay Gábor elmondta: továbbra is határozott cél, hogy a székesfehérvári csapat a legjobb nyolc közé kerüljön az osztrák jégkorongligában (EBEL) és ezzel kivívja a szereplést a rájátszásban.
Bartalis István  MTI Fotó: Illyés Tibor Bartalis István és társai drága sportágat űznek, ezért szükség van a támogatókra. –  MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Továbbra is határozott cél, hogy a Fehérvár AV19 a legjobb nyolc közé kerüljön az osztrák jégkorongligában (EBEL) és ezzel kivívja a szereplést a rájátszásban – hangoztatta Ocskay Gábor szakosztály-igazgató csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol a klub támogatói szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt-vel.

Ocskay Gábor emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban nagy változások történtek a csapat életében, miután az amerikai vezetőedzőt, Rob Pallint a finn Hannu Järvenpää váltotta. Megjegyezte, hogy a szezonban eddig példátlan sérüléshullám sújtotta a gárdát, de ezen már túl vannak, a jövő pénteken kezdődő középszakaszban minden játékos hadra fogható lesz. A magyar együttes az alapszakaszban már nem végezhet az első hat között, így legfeljebb az alsóházi középszakaszból biztosíthatja helyét a rájátszásban.
Ocskay elmondta, a klub a kilencedik szezonját játssza az EBEL-ben és eddig mindegyikben “rezgett a léc” anyagi szempontból annak ellenére, hogy idén is rendre magas a nézőszám, 2600-3300 szurkoló előtt játszik a csapat. Reményét fejezte ki, hogy rövid időn belül az anyagi stabilitás is megjelenik a Fehérvár AV19 életében.
Szót ejtett a televíziós közvetítésekről is, miután december 25-én szerződést bontottak a Sportklubbal. A jogtulajdonos április közepéig az M4 Sport lett.
Kérdésre elmondta, hogy a kanadai Brendan Connolly a német másodosztályba (DEL 2) távozott, így egy légiós hely felszabadult. A menedzsment a saját nevelésű, a német első osztályú Krefeldben jégkorongozó Sofron Istvánnal kívánta pótolni a csatárt. Ajánlatuk a szezon hátralévő részére és a következő teljes szezonra szólt, de a játékos menedzsere szerint Sofron máshová igazol.

A támogatói szerződés kapcsán Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: nemzeti lottótársaságként elkötelezettek a méltányos és jogszerű szerencsejáték szervezés mellett, s igyekeznek a magyar kultúrát és sportéletet bevételeikből finanszírozni. Hozzátette: elsősorban azokat a sportegyesületeket támogatják, amelyek nemzetközi szinten is jól szerepelnek.
Reményét fejezte ki, hogy támogatásuk révén a székesfehérvári csapat bejuthat a rájátszásba és a jövőben is nagy sikereket érhet el.
Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: a jégkorong nagyon drága sportág, ezért minden támogatóra szüksége van. Úgy vélte, a Szerencsejáték Zrt. bruttó negyvenmillió forintos támogatása a klubon keresztül a magyar jégkorongot erősíti, hiszen a magyar hoki elképzelhetetlen az Alba Volán és utánpótlása nélkül, továbbá a magyar válogatott sem létezhetne a fehérvári játékosok nélkül.

További tartalmak