Sofron István Klagenfurtban folytatja

Az osztrák jégkorongligában (EBEL) szereplő KAC csapatában folytatja pályafutását a magyar válogatott Sofron István.

A magyar jégkorong-válogatott edzése a krakkói világbajnokság pihenőnapján - Sofron István, Pozsgai Tamás és Kiss Dániel - MTI Fotó: Mudra László Sofron István (balra) ezentúl Klagenfurtban öltözik át az edzések előtt. - MTI Fotó: Mudra LászlóA 27 éves csatár az utóbbi három szezont a német Krefeld Pinguinen együttesénél töltötte, de korábban - még fehérvári színekben - már játszott az EBEL-ben. A 2011/12-es idényben 31 találattal ő volt az alapszakasz gólkirálya - emlékeztet az osztrák klub honlapja.
A Klagenfurt menedzsere, Oliver Pilloni "dinamikus, belevaló" játékosként jellemezte Sofront, aki eddig 82 mérkőzésen szerepelt a májusi világbajnokságra készülő magyar válogatottban.
"Mivel EU-állampolgár, reméljük, hogy a papírmunka gyorsan lezajlik, hamarosan bevethetjük, és segíteni fog bennünket" - tette hozzá Oliver Pilloni.
Sofron csütörtökön a szezon végéig kötelezte el magát a KAC-hoz, amely jelenleg egy hellyel előzi meg a kilencedik Fehérvár AV19 csapatát az EBEL tabelláján.

Mint a Fehérvár AV19 ügyvezetője, Ocskay Gábor mai sajtótájékoztatóján elmondta, a székesfehérvári csapat is megpróbálta átigazolni korábbi játékosát, de Sofron nem tért haza.