Musorujsag
Élő Eredmények

Jól szerepeltek a Vadnai fivérek a vitorlázók vk-versenyén

MTI
A Laser Standard hajóosztályban induló Vadnai fivérek számára jól sikerült a Miamiban rendezett világkupaverseny: Benjamin és Jonatán is bejutott egyéniben a legjobb negyvenkilenc közé.

A magyar szövetség (MVSZ) szombati tájékoztatása szerint Vadnai Benjamin egyenletesen jó vitorlázással a 22. helyen zárt, a selejtezőfutamokon háromszor is bekerült a legjobb tízbe.

A 17 éves Vadnai Jonatán 33. helye is kiváló teljesítmény, különösen a korához képest. Egyetlen futamban sem játszott alárendelt szerepet – írta az MVSZ.
A 2015-ös világbajnokságon olimpiai szintet elért Tomai Balázsnak balszerencsés hete volt Miamiban, ő végül 60. lett a 98 fős mezőnyben.
Továbbra sem biztos, hogy Tomai képviseli a magyar színeket a nyári, riói olimpián, ahhoz ugyanis még a válogatóversenyeken külön meg kell küzdenie a Vadnai fivérekkel. A Las Palmasban rendezendő Laser Standard Európa-bajnokságon, a Palma de Mallorca-i EUROSAF-versenyen, valamint a mexikói világbajnokságon dől el, hogy ebben a hajóosztályban ki indulhat magyar részről az ötkarikás játékokon.

További tartalmak