Musorujsag
Élő Eredmények
×

A világbajnok is az ellenfelünk lesz az Eb előtt

MLSZ/MTI
Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott június 4-én, 18.00 órától Gelsenkirchenben mérkőzik meg a világbajnoki címvédő németekkel.

Az már korábban hivatalossá vált, hogy a Bernd Storck vezette magyar válogatott márciusban a horvátokat fogadja felkészülési mérkőzésen. A találkozót június 4-én rendezik a németországi Gelsenkirchenben, mindkét együttes számára ez lesz az Európa-bajnokság előtti utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzés – olvasható a honi szövetség hivatalos honlapján, az mlsz.hu-n. 

“Nagyon örülök, hogy megmérkőzhetünk a világ jelenlegi legerősebb válogatottjával az Eb előtt. Mindenféleképpen erős riválist szerettem volna találni a felkészülés hajrájára is, ebből a szempontból a német válogatott tökéletes ellenfél, hiszen a regnáló világbajnok ellen valóban lemérhetjük, hol tart a csapat néhány nappal az Európa-bajnokság kezdete előtt” – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány az MLSZ honlapján.

Bernd Storck – MTI Fotó: Illyés Tibor

A német szakember úgy vélte, a kerettagok számára egyéni karrierjük szempontjából is remek lehetőséget jelent ez a mérkőzés, mert megmutathatják magukat a világnak, bebizonyíthatják, hogy nemzetközi összevetésben is jó játékosok, akik egységes csapatot alkotnak. Szerinte a magyar futballisták sokat tanulhatnak ebből a találkozóból, többek között azt is, hogy nem kell félniük egyetlen riválistól sem az Eb-n.

“Ez lesz az kontinensviadal előtti utolsó mérkőzésünk, ekkorra már tökéletesen felkészültnek kell lennünk, és ezt be is kell tudnunk bizonyítani a találkozón. A világ jelenlegi legjobb válogatottjától tanulni óriási dolog, a fő célunk az lesz, hogy szervezett, fegyelmezett futballal rukkoljunk elő, ami a játékosok egészséges önbizalmát is nagyban építheti az Eb előtt” – mondta a szakvezető.

A magyar és a német (korábban NSZK) válogatott eddig 33 mérkőzést játszott egymással, 11 magyar győzelem, 10 döntetlen és 12 német siker a mérleg, magyar szempontból 64-69-es gólkülönbség mellett.

A két csapat legutóbbi összecsapását 2010 májusában a németek 3-0-ra megnyerték, előtte 2004 júniusában, Kaiserslauternben a mieink győztek 2-0-ra Torghelle Sándor duplájával.

Kaiserslautern, 2004. június 6. A magyar TORGHELLE Sándort (középen, szemben) csapattársai ünneplik, miután gólt rúgott a Németország-Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a kaiserslauterni Fritz Walter stadionban 2004. június 6-án. Balról GERA Zoltán, mellette RÓSA Dénes. A találkozót az 1954-es labdarúgó-világbajnokság berni döntőjének 50. évfordulója alkalmából játsszák, amelyben szintén e két ország válogatottja mérkőzött egymással. (MTI/EPA/Oliver Berg)

A magyar válogatott az 1954-es világbajnokság csoportkörében aratta legnagyobb különbségű győzelmét a németek ellen (8:3), míg ellenfelünk a néhány nappal később rendezett vb-döntő mellett (Fritz Walterék 3:2-re győztek le az Aranycsapatot) egy 1941. áprilisi mérkőzést idézhetnek fel legszívesebben, melyen 7:0-ra győzték le a magyar csapatot.

Csányi Sándor MLSZ-elnök korábban azt mondta, a válogatott közvetlenül az Eb előtt minden bizonnyal két felkészülési összecsapást vív majd, ezek közül egyet biztosan idegenben, azaz még egy, májusban esedékes barátságos találkozó lekötésére lehet számítani.

A német Bernd Storck szövetségi kapitány által vezetett magyar együttes március 26-án a szintén Eb-résztvevő horvátokat fogadja a Groupama Arénában.

Magyarország 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. Sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F csoportban.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek