Musorujsag
Élő Eredmények

Anand után az államtitkárt is legyőzte a tizenhat éves magyar sakkozó

M4/telesport.hu
Még idén szeretné megszerezni a nemzetközi nagymesteri címet a sakkozó Gledura Benjámin. A mindössze 16 éves versenyző már több világbajnokot is legyőzött korábban, Anatolij Karpov mellett legutóbb Viswanathan Anandot kényszerítette megadásra.

Mindössze néhány percig tartott az a bemutató parti, amit Gledura Benjámin játszott Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkárral, a különleges sakkmérkőzés végeredménye természetesen nem hozott meglepetést.

A fiatal sakkozó az M4 Sportnak elmondta, már az is nagy szó, hogy leülhetett egy asztalhoz az ötszörös világbajnok indiaival. „Hogy le tudtam győzni, az nagyon egyedi és nagyon ritka. Akkor kezdtem el izgulni, amikor már tudtam, hogy megnyerhetem a partit. Én is azt gondoltam és ő is, hogy döntetlen lesz a parti, de lépett egy-két pontatlant, és ezáltal nekem kellemesebb lett az állásom, és onnan szerintem nagyon jól játszottam, és meg tudtam nyerni.”

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

„Igazából akkor robbanék be, ha a felnőtt válogatottba játékosként bekerülnék, de ahhoz még párszor bizonyítanom kell ugyanígy, mint most. Remélem, hogy sikerülni fog.”

További tartalmak