Musorujsag
Élő Eredmények

Alakul a csapatok tesztbeosztása, reggel érkezik az új Toro Rosso-festés

McLaren, Force India, Toro Rosso, Twitter
A hazai pályán tesztelő Fernando Alonso kezd a McLarennél, de a Force India és a Toro Rosso is ismertette a tesztbeosztását. A Toro Rosso végleges festését 8:15-től tekinthetik meg az érdeklődők.

Motor Racing - Formula One Testing - Test One - Day 2 -  Barcelona, Spain

Már huszonnégy óra sincs hátra és ismét felbőgnek a motorok a spanyolországi Circuit de Catalunyán, ahol kezdetét veszi az új Forma–1-es szezon március 1-je és 4-e közt megrendezendő második téli tesztje. A hátralevő idő rövidségére való tekintettel valósággal záporoznak a tesztek versenyzői felállására vonatkozó információk, miután a McLaren, a Force India és a Toro Rosso alig néhány perc eltéréssel jelentették be a maguk felosztását.

A wokingiaknál az a Fernando Alonso kezd, aki a múlt hét végén, a maga második tesztnapján mért időt sem tudott futni az ezúttal is kissé döcögősen induló McLaren-Honda hidraulikai hibája miatt. A spanyol az első és a harmadik, csapattársa, Jenson Button pedig a második és a negyedik napon ül majd autóba.

 

Alonso a 2015-ös Le Mans-i győztessel, Nico Hülkenberggel lesz kénytelen osztozni a pályán – a Force Indiánál a német versenyző kapta az első és a harmadik tesztnapot, míg a mexikói Sergio Pérez a második és a negyedik napon forgathatja majd a volánt. Hülkenberg a mezőny legjobb idejével zárt az első barcelonai teszt harmadik napján, az új Force India VJM09-es modell pedig a megbízhatóbbak közé tartozott az első gyakorlás alkalmával.

 

A Toro Rossónál nem csupán a tesztek folytatása miatt lesz nagy nap a holnapi, ekkor debütál ugyanis az STR11-es kódjelű kocsi végleges festése is, amelyet reggel 8:15-kor lepleznek le a bokszutcában. A középcsapatnál olyan későn tudták csak meg, hogy idén a 2015-ös Ferrari-erőforrással mennek majd, hogy lóhalálában is éppen hogy csak össze tudtak rakni egy új autót az első tesztre – még lefesteni sem volt idejük.

A faenzaiaknál Carlos Sainz szerdán és pénteken (március 2-án és 4-én) körözhet, és bár még nem hivatalos, de nagyon valószínű, hogy ez esetben a fiatal Max Verstappen kapja meg az első és a harmadik napot.

 

A körözés előreláthatólag minden nap reggel 9:00 és este 18:00 között zajlik majd a katalán versenypályán, akárcsak a múlt héten.

További tartalmak