Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas megelőzte Hamiltont – Williams-elsőség a hatodik tesztnapon

Boxutca
A williamses Valtteri Bottasnak a nap vége felé sikerült megjavítania a délelőtti első Lewis Hamilton legjobb idejét.
Valtteri Bottas (Fotó: xpbimages.com) Valtteri Bottas (Fotó: xpbimages.com)

Idén télen első alkalommal állt az eredménylista élére a Williams, miután Valtteri Bottas a hatodik tesztnap utolsó előtti órájában megfutott gyorskörével átvette az első helyet az addig vezető mercedeses Lewis Hamiltontól. A finn több mint 0,3 másodpercet adott brit kollégájának, jóllehet ő a szuperlágy, a címvédő pedig a lágy keverékű abroncsokat használta.

Hamilton legjobb ideje egyébként a csapattárs Nico Rosberg tegnapi lágy keveréken futott körénél is több mint hat tizedmásodperccel lassabbnak bizonyult – és a 44-es kocsi sofőrje nem is volt elégedett az autója egyensúlyával.

Rosberg mindeközben ma délután ugyanúgy versenyszimulációt teljesített, mint tegnap Hamilton – miután ebédidőben megint egymást váltották a pilótafülkében – és a sikeres „próbafutam” segítségével végül 91 megtett körrel zárt.

Kilométerek tekintetében ezúttal az előző tesztnapokon többször is megbízhatósági gondokkal küszködő Ferrari is jól teljesített. A Scuderiánál Sebastian Vettel 151 körig és az abszolút negyedik legjobb időig jutott az ezúttal hibátlanul muzsikáló SF16-H kódjelű modellel. (Az abszolút legtöbb kör megtétele a Toro Rosso nevéhez fűződik, ezúttal 166-tal.)

Bottas, Hamilton, illetőleg Vettel közé az a Kevin Magnussen férkőzött be, aki az egész eddigi tesztsorozat leglátványosabb jelentét szolgáltatta a nagyérdeműnek, amikor az egyik hajtűkanyarban bátran beszúrt Sergio Pérez Force India-Mercedese mellé, és megelőzte az előző körökben őt makacsul feltartó mexikóit.

Kevin Magnussen és Sergio Pérez (Fotó: XPB Images) Kevin Magnussen és Sergio Pérez (Fotó: XPB Images)

A Renault egyébiránt a maga harmadik helyével a Williamshez hasonlóan szintén először villantott meg valamit a sebességéből.

A piros zászló csupán egyszer lendült a nap folyamán: a Sauber svéd versenyzője, Marcus Ericsson az utolsó óra kezdetén pördült ki a kavicságyba a 4-es kanyarban. A hinwilli gárda ettől függetlenül is keserű szájízzel vonulhat pihenőre, hiszen a C35-ös modell a délelőtt java részét műszaki problémák miatt a garázsban töltötte.

Náluk rosszabbul csak az újonc Haas-csapat járt, akiknél a mexikói Esteban Gutiérrez mindösszesen egyetlen installációs körre volt képes, mielőtt az autó turbófeltöltőjének a meghibásodása miatt a szerelők kénytelenek voltak a teljes napot a kasztni javításának szentelni.

A második barcelonai teszt a szerdai program befejezésével éppen féltávnál tart – holnap és holnapután a tesztidőszak utolsó két napja következik.

A második barcelonai teszt második napjának végeredménye

BARCELONA_T2_02_SZERDA (1)

További tartalmak