Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan, kik indulnak a tornászok riói tesztversenyén

Megvan, kik indulnak a tornászok riói tesztversenyén

M1
Hamarosan a tornászoknál is eldől, hogy kik vehetnek részt a riói olimpián. A kvalifikációt az áprilisi riói tesztversenyen lehet még kiharcolni, ahol a szövetségi kapitányok pénteki bejelentése szerint a férfiaknál Hidvégi Vid és Kardos Botond, a nőknél pedig Makra Noémi és Kovács Zsófia indul.

A kétszeres olimpikon Böczögő Dorina kimaradt a tesztversenyen résztvevő csapatból. Draskóczi Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, hogy nehéz döntés született.

“Többször változott a kép, végül Kovács Zsófia és Makra Noémi fog utazni. Dorina olyan sportoló, aki szereti megmutatni a tudását, de azt ígértem a lányoknak, hogy a mindig a két legjobb fogja képviselni a hazánkat. Kovács Zsófia személyében egy fiatal tehetség lépett be a válogatottba, meg kellett adni neki a lehetőséget.”

A férfiaknál az olimpiai bajnok Berki Krisztián már korábban lemaradt a tesztversenyen való indulásról, Hidvégi Vid részvétele viszont biztos volt.  A másik utazó Kardos Botond lett.

“Hidvégi Vid a tavalyi glasgow-i világbajnokságon megszerezte a jogot, hogy kiutazzon a tesztversenyre” – mondta Kovács István, a férfiak szövetségi kapitánya. – “Kardos Botond számomra is meglepetés. Öt olyan tornászunk van, aki egyforma tudású, és várható volt, hogy aki az adott napon, a válogató versenyen jobb, az fog utazni. Kardos Botond jobb volt, jogosan utazik a tesztversenyre.”

 

További tartalmak