Musorujsag
Élő Eredmények

Nőttek a mezszponzori bevételek az európai topligákban

MTI
Tizenhárom százalékkal nőttek a mezszponzori bevételek a legmagasabban jegyzett európai labdarúgó-bajnokságokban.

Egy német felmérés szerint az idei szezonban 830 millió eurót (258,1 milliárd forintot) zsebeltek be az angol Premier League, a német Bundesliga, a spanyol Primera División, a francia Ligue 1, az olasz Serie A és a holland Eredivisie csapatai az előző idény 736 millió eurós (228,9 milliárd forintos) összbevételéhez képest.

Az angol élvonal csapatai 330 millió euróhoz (102,6 milliárd forinthoz) jutottak a mezszponzoroktól, ez a hat európai topliga bevételeinek közel 40 százalékát jelenti.

„A növekedés jelenlegi ütemét figyelembe véve az európai élbajnokságok mezbevételei néhány éven belül meghaladják az egymilliárd eurót” – nyilatkozta Jon Stainer, a kutatást végző Repucom egyik menedzser-igazgatója. Hozzátette, a Premier League-ben gyorsabb a bevételek növekedése, mint bármely más bajnokságban a kontinensen.

A topligák legnagyobb befektetője az Egyesült Arab Emírségek, amelyből mintegy 163 millió euró (50,7 milliárd forint) szponzori pénz érkezik a hat élbajnokságba, kilenc százalékkal több, mint a legutóbbi idényben. A második legtöbb bevétel Németországból (136 millió euró), míg a harmadik az Egyesült Államokból (87 millió euró) folyik be.

További tartalmak