Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hülkenberg nem ért egyet Grosjeannal

F1i
A Q3-ba az utolsó pillanatban továbbjutó Nico Hülkenberg – aki ezzel Romain Grosjeant lökte ki a legjobb nyolcból – úgy véli, hogy a jó rajtpozíció nagyobb előnyt jelent, mint a 9. helytől lefelé érvényes szabad gumiválasztás.
Nico Hülkenberg (Fotó: Moy / XPB Images) Nico Hülkenberg (Fotó: Moy / XPB Images)

A bahreini immár a második versenyhétvége, ahol a pilóták komolyan fontolgatják, hogy nem éri-e meg inkább az új időmérővel tízről nyolcfősre csökkentett Q3 határáról indulni, de élni a szabad gumiválasztás lehetőségével, mint bejutni a legjobb nyolc közé, de ezzel vállalni, hogy a Q2-es legjobb körön használt gumival rajtolnak. Talán nem meglepő, hogy Hülkenberg – aki bejutott és végül 8. lett – még mindig az utóbbi nézetet vallja.

„Igaz, hogy a közvetlenül mögülem rajtolók szabadon választhatnak keveréket, de én elégedett vagyok azzal, ahonnan indulok, mert még mindig jobb előrébb lenni, mint hátrébb” – érvelt a Force India német versenyzője.

A Q2 közepén még a 8. helyen álló Grosjean ezzel szemben szombat este emlékezetes módon úgy nyilatkozott, hogy kifejezetten drukkolt ellenfelének, hogy az üsse el őt a továbbjutástól.

Láttam, hogy Nico lassabb volt az első szektorban, és mondogattam magamban, hogy „gyerünk, gyerünk”, és aztán amikor a második szektora már jó volt, akkor tulajdonképpen még örültem is! Egy kicsit kár érte, mert szeretnénk minél jobb helyért harcolni, de így szabadon választhatunk gumit, és igazából ez az, ami számít. Ez kicsit fura, de így van ez ezekkel az új szabályokkal” – mondta a francia.

Hülkenberg egyébként azt is bevallotta, hogy a pénteken még feltűnően lassú Force Indiá-sok nem csak altattak a kezdetben pocsék köridőikkel.

„A beállítás változtatások, amiket végrehajtottunk, jó irányba mutattak, és ez jelentette a különbséget. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, és remélem, hogy a versenyem is hasonlóan alakul majd, mert szerintem jó pár pontot szerezhetünk vasárnap” – fogalmazott.

Hülkenberg csapattársa, az itt korábban dobogós helyezésig jutó Sergio Pérez csupán a 18. helyről vághat neki a futamnak, miután stratégiáival „elaludtak” a kilencven másodperces kiesések alatt.

További tartalmak