Musorujsag
Élő Eredmények
×

Magyar világcsúcs az egri paraúszó versenyen

MTI
Adámi Zsanett világcsúcsot ért el Egerben a szombaton és vasárnap megrendezett Hungarian Open nemzetközi paraúszó versenyen.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint Adámi – aki szabadkártyája révén biztos indulója a szeptemberi paralimpiának – vasárnap mintegy négy másodperccel javította meg eddigi világrekordját 150 méteres vegyesúszásban. A Hungarian Openen még egy kiugró eredmény született: egy izraeli úszó új Európa-csúcsot állított fel férfi 150 méter vegyesen.

A Hungarian Open a magyarok számára az utolsó erőfelmérő volt a májusi, madeirai Eb előtt. Sós Csaba szövetségi kapitány a kontinensviadal után tesz majd javaslatot az MPB-nek a Rióba utazó úszóválogatott összetételére. Magyarország jelenleg nyolc kvótával és egy névre szóló szabadkártyával (Adámi) rendelkezik úszásban.

“A paralimpia évében – ahogy az várható volt – a verseny sokkal magasabb színvonalon zajlott, mint az előző években” – értékelt Sós Csaba. “Az eredmények közül a leghangsúlyosabb Adámi Zsanett világcsúcsa, emellett hazai versenyen ritkán látható csatát láthattunk a férfi 200 méteres vegyes úszásban SM9 kategóriában, Sors Tamás paralimpiai bajnok és Tóth Tamás paralimpiai ezüstérmes között, akik végig szoros csatát vívtak. Külön kiemelném még Illés Fannit, akit 100 méteres mellúszásban a tavalyi világbajnokság ezüstérmes helyéről szabálytalan úszás miatt kizártak, ő az akkori eredményénél most nyolc másodperccel úszott jobb időt.”

A szövetségi kapitány szerint a felkészülési időszakhoz képest rendkívül jók voltak az időeredmények, így bizakodva várják az Eb-t, majd a paralimpiát.

Magyarországnak jelenleg 22 kvótája van a riói paralimpiára: úszásban 9, asztaliteniszben 6, cselgáncsban és sportlövészetben 2-2, kajak-kenuban, kerékpárban és erőemelésben pedig 1-1.

Array
(
    [replacement] => 
    [shortcode] => 
    [title] => Hungarian Open nemzetközi paraúszó-bajnokság Egerben
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2016/04/D_KOS201604020411-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak